ekb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan arkadaş deist mi, ateist mi en ufak fikriniz yok ama zikirler, dualar, hacılar hocalar, ekmek kırıntıları havada uçuşuyor.
Ne namaz kılarım ne böyle duaya falan inanırım, en ufak bir uyku problemi veya başka bir psikolojik rahatsızlık çekmedim senelerdir. Çektiğim zamanlarda psikolog yardımı aldım.
Millet farklı gezegenlerde kütüphane kuracak, bizim millet her şeyi dine inanışa bağlıyor, çok normal ülkenin durumu cidden.
Bir şey söylemek istiyorum. Şu konuda haklısınız doktora gitmeyip direkt Namaz,Dua,Zikir'den başka bir şey yapmamak gerçekten de cahilliktir. Bu konuda hemfikiriz zaten Dinimiz İslam da tedaviyi öneriyor çareler öneriyor. Ne buyruluyor Hadisi Şerifte. "Allah her hastalığın ilacını yaratmıştır. Ey insanlar tedavi olunuz. Çünkü yüce Allah şifasını vermediği hiç bir hastalık yaratmamıştır. ''
Rabbimiz tedaviyi olmamızı istiyor. Elbette Dua,Zikir,Namaz Rabbe yönelmek önemlidir fakat tıp bilimini de bir kenara itmeyelim. Peygamber efendimiz bile bu konu hakkında bilgilendirmede bulunmuştur ümmetini. Doktora gidilecek, gerekenler yapılacak şifa nerede ise aranıp bulunacak. Tabii ki bu esnada da Dua edilmeli sadece Dua edip bırakılmamalı aranacak şifa fizandaysa bile aranacak bulunacak.