AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birkaç bilgi vereyim,
Bende 99 yılına kadar keman hasreti çekip, kırık bir gitarla (kuzenimin-abimin) kitaplarla 2000 yılında gitar çalmayı öğrenmiştim. İnternette akor sitesi bile bir iki tane yanlış olsada ancak vardı.
Zamanla ilerlettim, bateri, bass gitar, yan flüt, piano ve geçtiğimiz dönemde FL studio aracılığı ile sanal olarak violin çalmaya başladım.
İnş. ilerleyen zamanda bende alıp her enstrumanı çalarken asıl istediğime geçiş yapacağım.
Kemanda ucuza kaçarsanız bozuk plak gibi sesler geliyor, iki türü vardı sanırım bir de.
Akordu ayarlansa da bozulacaktır, sıcakta veya rüzgarda çok sık bozulur. Akord aletleri olur, teli sıkar gevşetir doğrusunu bulursunuz.
Çalarken vs. böyle çamlardan çıkan macun gibi birşey aklıma gelmedi, bilindik birşey, onu yaya sürerek çalıyordular.
Çok keman elledim ama boynuma koyup denemedim, zamanı gelecek.
Odamda ses yalıtımı var ama alt kata ses geçireceğini sanmam. Saksafon biraz geçirebilir ama, 20-21 saatlerinde tv ler açık olan evde hele keman duyulmaz dert etmeyin.
Umarım yapamıyorum diyerek bırakmazsınız.
Ses konusunda özellikle içimi rahatlattınız, teşekkür ediyorum bilgileriniz için

Ahz19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam keman saz calmasi zor bi de akort ayarı yapması da zor bir bilen bulmanız lazım eğer bu işe ilkdefa başlayacaksınız çok emek vermeniz lazım
Çok emek verilmesi gerektiğini biliyorum hocam, haklısınız bu konuda. Evet asıl merak ettiğim internetten ayarlı geliyor mu ?

ZaferUstun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok yakın bir arkadaşım çalıyor. 50-100 TL'lik kemanların işinizi göreceğini sanmıyorum. 250-300 TL'lik en azından 1 sene sizi idare edebilir. Ses problem olacaksa dijitalleri var onları tercih edebilirsiniz ama biraz pahalıdır.
Telleri ayarlı geliyor mu bilmiyorum ama arkadaşım ilk internetten aldığında bir müzik marketine gidip ayarlatmıştı. Siz de o şekilde yapabilirsiniz.
Ayrıca bu yaz bende piyano kurslarına başlayacağım. Bence hangisine ilginiz daha fazla ise onunla başlamanız daha iyi olacaktır.
Bu arada bende buradan sorayım NEY üfleyen var mı? Birkaç şey sormak istiyorum
Piyano kursuna başlayacağınıza sevindim hocam, piyano maalesef ki dijitalleri de olmasına rağmen pahalı birşey. Piyano öncesi violin benim için bir test olacak, üstelik ikisini de seviyorum piyano daha ağır basıyor sadece