Acilen psikolojik destek almanız gerekiyor. Beynimiz de diğer organlarımız gibidir. Sürekli karnımız ağrıdığında doktora gidip sorunun teşhis edilmesini isteriz. Bu ağrı o bölgede bir şeyin düzgün çalışmadığını gösterir. Aynı durum beynimiz için de geçerlidir. Düşünce biçimimizi, hormonların salgılanma şeklini ve sıklığını bozan durumlar olursa bu durumda onu düzeltecek uzmanlar ve ilaçlar da vardır. Psikiyatriye gitmekten korkmayın çekinmeyin. (Düzeltme: Aynı anda yazmışız psikiyatri randevusu aldığınızı sonradan gördüm.)
Kaygı yaşamsal bir hissimizdir ve önemlidir. Ancak kaygı hissi kontrol altında tutulmazsa yaşamımızı sürdüremeyiz. Son 3-4 yıldır çok sık rastlanan toplumsal cinnet halimizin bir sonucu olan kendim ve çevremdeki bir çok kişide gördüğüm kaygı bozukluğu sendromunun ilerlemiş halini yaşıyor görünüyorsunuz. Psikiyatriye gittiğinizde büyük ihtimalle bir haftada normal yaşantıya döner, bir yılda tedavinizi tamamlarsınız.
İkinci önerim de imkanınız varsa hemen bu gün bulunduğunuz şehri değiştirmeniz 2-3 ay sakin bir ege kasabasına ya da halkının barışçıl olduğu kavga dövüş çok yaşanmayan sakin bir ülkeye yerleşmeniz yönünde. Bir süre ilaç kullandım bir süre yurtdışında yaşadım şimdi de sakin bir ege ilçesinde yaşıyorum. Sorun kökten olmasa da büyük oranda çözüldü.
Sizi sıkıntıya sokan şeyleri tespit edin ve onlardan uzak durmaya çalışın. Aktif araç kullanıyorsanız önümüzdeki 3 ay kesinlikle direksiyona oturmayın trafik çılgın tiplerle dolu.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ailemden ayrı yaşamaktayım. Üniversite öğrencisiyim. Şu an tam vize zamanlarım bu yüzdne bulunduğum şehri değiştirmem pek mümkün değil.
Sanki hayatımın her anında devam edecekmiş gibi geliyor bu durum, yani ölene kadar hiç uyuyamayacakmışım sürekli kabus görecekmişim gibi. Psikolojimi alt üst ediyor bu da doğal olarak.
İnanın şu 20 gündür yaşama sevincim kalmadı. Dışarı çıkıp yürüyüş yapıyorum her gün yarım saat tempolu olarak. Yemek yiyemediğim için kan şekerim düştü ve ellerim titriyor artık.
Cuma günü gideceğim doktora umarım antidepresan yazmaz, çünkü kullanmak istemiyorum. Kullanmayı bıraktıktan sonra daha da çöküyor insan dite okudum her yerde.