Üniversitede de mi olmuş? Üniversitede de olmuşsa şaşırmam. Bildiğin dağı tırmanıyorsun. Arazi çalışması esnasında Gümüşhane Üniversitesi'nden yardım almak istedik. Üniversiteye gidebilmek için resmen en 2000 merdivenli tepe çıktık. Arada su molası, çay molası vere vere 45 dakikada çıkmıştık.
Tecavüz meselesine gelince, Türkiye'de günde kaç tane tecavüz oluyor farkında mısınız? Tabiki hayır. Gümüşhane'deki olan olayı da eş, dost, akraba olmazsa duyamazdınız. Varsa yoksa siyasi liderler kendi propagandasını yapıyor. Medya zaten belli neye hizmet ettiği... Sizi bilmem ama bu tür konularda çözüm için malesef benim ümidim yok.
İllaki bir çözüm aranmak isteniyorsa Adana'nın eski orman kanunu sistemidir. Karakolda tecavüzcüyü halka teslim ederlerdi. Halk ormana götürür önce tecavüzcüye pişman olup beni öldürün dedirtene kadar işkence yapılır. Pişman olup ölmek istediğini söylediğinde cinsel organını kesip ağzına verilir ve ölmesi beklenirdi. Sonrası malüm... Öldüğü yerde gömülür.
Bu anlattığım evet geri kafalılık, adelet sistemine bağdaşmıyor. Ama şuan günümüzde de bu yapılmak istenmiyor mu? Adalet desen dayıya kalmış, düğmesi olmayan hakimlerin iliklemek için düğme aradığı hakimlerin ülkesindeyiz. Unutmayın.