Adwords son 6-7 aydır bunu yapıyor misal günlük 50 TL bütçe belirlediğimiz reklamlarda 100 TL'ye kadar çıkabiliyor. İrlanda'da ki yetkililerin açıklaması şöyle;
Alıntı
Günlü harcama limitinizin 2 katına kadar çıkabilir bazı günlerde. Bu bazı günlerin özelliği ise "sitenin fazla hit alması" ve "reklam pozisyonunda iyi yerlerde olması" (imiş.) Yalnız aylık harcamada bunu eşitleyeceklerini de ekliyorlar. Örneğin günlük 50 TL'lik reklam 30x50 = 1500 TL yapıyor. Bu 100 TL harcadığı günü diğer günler 50 değilde 20-30 harcayarak aylık 1500'e eşitliyormuş sistem.
Peki kardeşim mesela ben aylık değil de 10 günlük reklam vereceksem ne olacak? Veya bugün harcadığın 100 TL bana bir fayda sağlamadı ise ve gelecekte 50 TL'den düşüreceğin o 20-30 TL bana fayda sağlayacaksa ne olacak? Bunun hesabını nasıl yapıyorsunuz? Ve ayrıca bu bir nevi benim işimin kaderiyle oynamak değil midir, Madem 50 TL verdiğim günde 100 harcayacaksın, ne anlamı kaldı o günlük bütçe sınırının?
Bunların cevabını merak edenler için yazıyorum; Verdikleri cevap gerçekten çok tatmin edici ve tam çözüm odaklı...
"HAKLISINIZ, Fakat malesef biz buradan müdahale edemiyoruz, Sistem otomatik olarak yapıyor bunu. Eğer problem yaşıyorsanız bir mail gönderin ana ofisimize. (Orası da neresiyse artık) .
Umarım faydalı olmuştur arkadaşlar...