Herkese merhabalar,
Yakın bir arkadaşımla konuştum. Bana bu tarz bir iş fikrini beraber yapmamızdan bahsetti ve sistemi anlattı. Kendisine de bu işi yapan bir akrabası anlatmış, bu işi yapan akrabası aylık 5-6 bin lira para kazanıyormuş söylediğine göre. Sistem şu şekilde; Ersağ adlı bir üretici firma, temizlik ürünleri vs. üretiyor ve networking şekilde pazarlanmasını sağlıyor. Bu ürün marketlerde falan bulunmuyor, tamamen ağ pazarlama şeklinde ilerliyor. Ersağ firmasına üye oluyorsunuz (herhangi bir üyelik ücreti falan yokmuş) ardından çevremizdeki birkaç kişiyi de altımıza kaydediyoruz, ancak altımıza kaydedeceğimiz kişileri kaydederken sistemi onlarında kullanması için değil kendimiz onların adına sipariş verebilmek için kaydediyoruz. Yani ürün alacağımız zaman altımıza kaydetmiş olduğumuz kişilerin hesabından siparişi vereceğiz böylece tepede bulunan kendi üyeliğimiz altımızdaki kişinin verdiği sipariştten komisyon kazanacak, burda siparişi veren de komisyonu kazanan da biz olacağımız için dolayısıyla buradaki amaç da ürünü daha uygun fiyata alabilmek oluyor. Başlangıçta örneğin 10-15 adet ürün alıp stokluyoruz, bize uygun fiyattan gelmiş olan bu ürünleri gittigidiyor instagram gibi mecralar üzerinden kâr payımızı koyarak satışa sunuyoruz. Ersağ bilinen ve tercih edilen bir marka olduğu ve dışarıda marketlerde de satılmadığı için bu şekilde internet üzerinden pazarlanabilme olanağı yüksek olan bir ürünmüş. Genel olarak bana anlatılan bu.
Sizce mantıklı mıdır, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?