arkadaşlar öncelikle hukuk forumları davetiyeli üyelik kabul ettiği için bu konuyu açamadım sonrasında benim için açabilen olursa sevinirim
2017 haziran ayında fethiye'den kalkan a doğru gidiyordum saat gece 10 civarı yola çıkmıştım aracım yolda hararet yapınca emniyet şeridininde dışına çıkacak şekilde aracımı parkettim ( yolun tamamen dışı ). 4 lülerimi yakıp farklarım açık bir şekilde arkadaşımı arayıp çekici beklemeye başladım. 1 saat gibi bir süre geçti çekici gelmedi ben hala bekliyorum yaz olması nedeni ile aracın dışında bekliyordum ve birden bir araç yolun dışına da çıkıp saatte 130-150 km civarı aracıma sağdan çarptı. ( yolun dışındayım ve sağdan çarptı) sonrasında polis ve jandarma gelip tutanak tuttu ben polise araç yol dışında dememe rağmen kullanmadığımı belirmeme rağmen beni suclu göstermeye çalıştı karşı tarafla tanışmışlığı varmış.
Sonrasında karşı tarafa bana cezaları yazıp gitti 2.10 promil karşıda alkol vardı 1.40 da bende fakat ben çekici beklerken marketten alıp geldiğim alkolü içtim yani 80 km yola giderken alkollü çıkacak değildim polise beni hastaneye götürmesini makinanın kalibrasyonuna inanmadığmı söylediğim halde götürmedi bende cezayi imza etmedim. 870 tl ceza idi bilirkişi istedim ne adliye ne başka bir yer ilgilenmedi. bende oturdum bimere yazdım ceza tutanağını olay yerinin resimlerini olayın gelişmesini anlattım ve ceza iptal oldu.
neticesinde sigortadan para aldık fakat polis tutanağında %50 kusurlu göründüğümüz için parayı eksik aldık. Şimdi yaramalı kaza olduğu için beni uzlaştırma kurumu aradı bende zararda olduğumu aracımı tamir ettirmek için 3000 tl ekstra para harcadığımı bu ödemeyi alırsam uzlaşacağımı belirttim.
şimdi bu davaya e-devletten baktığımda ben sanık bana çarpan kişi mağdur görünüyor. bu kaza yolda trafikte seyrederken olmadı araç park halindeyken oldu bunu savcıya anlatsam ben sanık olduğum için dinlermi cezanın iptal olduğu olay yerinin fotoğraflarını götürsem etki edermi bu tür olay başına gelen varmı ?