Çok şükür Allah'a inancım tam ve esnaflıkta babamı örnek alıyorum dürüstlük ilk kuralım ve kimsenin hakkına girmek istemem iş yapınca. Genele konuşuyorum şuanda ve bir konuda kararsız kalıyorum ve sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Esnaflıkta çakallık yapanlar mevcut misal bir ürün değeri maksimum 1 TL iken adam karşısındakinden düşüncesiz olmasından istifade ederek o ürünü 3,5 tl ye vermekte veya ürünün üzerinde 0,25 krş yazmasına rağmen adama 0,500 krş almakta bunun gibi sayısız örnekler var adama diyorsun ki dinin imanın yok mu? Yok diyor eşşek çoktur diyor enayiler saolsun diyor gibi gibi yani esnafın yüz karası bu semte. Ancak dalga geçmesine rağmen bu konuda çıkmaza düşüyorum!
Allah neden bunlara bir şey yapmaz neden ses çıkarmaz neden ayağını kaydırmaz. İlk cümlede yazdığım gibi inancım tam ve aklımda hile hurda olmaz ancak bu şekilde bu gibi şahısları görünce ona bakan kesinlikle bozulmaz mı? Tamam herkes kendinden sorumlu da Allah buna müsade ederek çevrenin buna göre yön değiştirmesini sağlıyor. Bu benim fikrim! Ya siz ne düşünüyorsunuz?
Güzel insan.. Allah C.C Es- SABÛR sıfatından dolayıdır ki.. acele etmez ceza vermekte.. çünkü ben bir hata yaptığımda o hatayı düzeltmem için süre tanınır..
örnek vermek çok iyi değil ama şöyle ufak kum tanesi kadar örnek vereyim..
bir görevli şikayet konusunda bir şahsa bir süre tanıyor ama süre boyunca eğer şartlar yerine gelmez ise ban yiyor.. hani bu küçücük bir örnek diyelim. farazi olarak söylüyorum. umarım idrak etmende yardımcı olabilmişimdir..
bir örnek daha vermek istiyorum genç iken hepimiz bir yada birden fazla hata yapmışızdır.. ve mutlaka o hataların bedelini başka bir zaman diliminde örneğin hata 15 yaşında ama biz o hatanın bedelini 30 40 yaşşlarında ödüyoruz.. bunun türevleri oldukça fazladır.. alma mazlumun ahını demişler

aheste aheste demişler atalarımız boş söz söyledikleri olmadı hiç bkz : ağır bir biçimde ; yada yavaş (aheste )
bkz :
ES-
SABUR: Asilerden,intikam almakda acele etmeyen, cezalandırmayı belli bir müddet tehir eden. Ebced değeri ve zikir saati:
ES-
SABUR.
Allah zaten belasını vermiş daha ne olsun, karaktersizliği ile.. Bu tavırdaki birini kimse sevmez, saymaz; eninde sonunda kötü tavrı pahalıya mal olur. Düşünsene vicdan, merhamet duyguların yok? Bu adam bazı duygulardan yoksun aşkın bile ne olduğunu bilmiyor, yazık.
gıybette kötü mesela.. bak ben yapmam gıybet,
Adama özelden yazarım derimki sen benim düşmanımsın diye..

örnek verdim üstüne sakın alınma.. üstüne alınacaksan da gıybet olayına alın bence yerinde olur yani kandil günü konuştukların sana yakışıyorsa

hani ben yorum yapmıcam cevabını zaten veren vermiş.. o yüzden özeldende sana yazdım.. neyin peşindesin diye.. cevap vermedin burda sana bunları yazayımda.. gıybet yapmamayı öğrenirsin.