Herkese merhaba, x firmasından domain aldım, y firmasından da web host aldım. (domain dns ayarlarını yaptım) şimdi ben domaini aldığım (x firması) yerden ssl aldım. Ancak iki firmayıda arayıp konuştuğumda ikiside topu birbirine atıyor "onlar csr oluşturacak" - "hayır onlar bu işten anlamıyor asıl o firma csr oluşturacak" diyorlar. Ben bu csr'yi nereden oluşturacağım? x,y de demeyeyim 2 firmada baya köklü firmalar. Biri natro diğeri godaddy.
Bir fikri olan var mı?
CSR kodunu hosting firman neredeyse orada oluşturman gerekiyor. Daha sonra oluşturduğun kodu, SSL'i aldığın firmaya atıcaksın. Firma da yapılandırma yaparak sana SSL dosyalarını iletecek. Son olarak aldığın dosyaları hosting firmana yükleyeceksin. Takılırsan mesaj at, yardımcı olurum.
Tüm araçlar aynı standartta kod üretir bu yüzden CSR kodunu nerede oluşturduğunuz önemli değildir. Hosting panelinizdeki aracı, başka bir sitedeki aracı ya da aşağıdaki
CSR Oluşturma Aracımzı kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz CSR kodunu SSL satın aldığınız yerden sertifika oluştuma isteği göndermek için Özel Anahtarınızı (Private Key) ise hosting panelinizdeki kurulum sırasında kullanarak SSL kurulumunu tamamlayabilirsiniz.