Çok şükür Allah'a inancım tam ve esnaflıkta babamı örnek alıyorum dürüstlük ilk kuralım ve kimsenin hakkına girmek istemem iş yapınca. Genele konuşuyorum şuanda ve bir konuda kararsız kalıyorum ve sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Esnaflıkta çakallık yapanlar mevcut misal bir ürün değeri maksimum 1 TL iken adam karşısındakinden düşüncesiz olmasından istifade ederek o ürünü 3,5 tl ye vermekte veya ürünün üzerinde 0,25 krş yazmasına rağmen adama 0,500 krş almakta bunun gibi sayısız örnekler var adama diyorsun ki dinin imanın yok mu? Yok diyor eşşek çoktur diyor enayiler saolsun diyor gibi gibi yani esnafın yüz karası bu semte. Ancak dalga geçmesine rağmen bu konuda çıkmaza düşüyorum!
Allah neden bunlara bir şey yapmaz neden ses çıkarmaz neden ayağını kaydırmaz. İlk cümlede yazdığım gibi inancım tam ve aklımda hile hurda olmaz ancak bu şekilde bu gibi şahısları görünce ona bakan kesinlikle bozulmaz mı? Tamam herkes kendinden sorumlu da Allah buna müsade ederek çevrenin buna göre yön değiştirmesini sağlıyor. Bu benim fikrim! Ya siz ne düşünüyorsunuz?