1 - Senaryo analizi yapılır ve senaryo hazırlanır
2- Senaryoya uygun her platform için ayrı tasarımlar hazırlanır
3- Tasarımlar koda dökülür
4- Her platforma özel backend kodlaması yapılır veya hybrid uygulama yapılabilir fakat bu performans sorunu çıkaracaktır.
4-1- Backend tarafında her platforma ayrı yazılım yapılacaksa - Java - Swift (Objective-C önermiyorum) - C# - .net veya php dillerini bilen bir ekip kurulacaktır. Burada frontend dahil 5 kişilik ekipten söz ediyorum.
- Ajanslar (kurumsal çalışanlardan bahsediyorum) önce adam gün x maliyet hesaplaması yaparlar. (Eğer yazılımcıları kendi ofisinizde çalıştırmak istiyorsanız.) Önce deadline belirlenir. Adamların günlük fiyatı bellidir. atıyorum 450$. 450$ x 5 Kişi x 60 Gün + Yemek Masrafları + Ulaşım Masrafları gibi masrafları dahil edip (siz bu detayları görmezsiniz) size bir teklif sunarlar.
- Veya her platforma özel fiyat biçerler. (Piyasayı bildiğimden minimize rakamlar vereceğim)
- Frontend tasarım: 2000 USD
- Web Backend + API Servisleri : 6000-7000 USD
- IOS Mobile - 4000 USD (Kullanıcı için. Bayilere de özel bir uygulama olacaksa x2 yapın)
- Android Mobile - 4000 USD (Kullanıcı için. Bayilere de özel bir uygulama olacaksa x2 yapın)
- IOS - Android için Hybrid uygulama - 3000 USD (Üstteki iki maddenin yerine) (Kullanıcı için. Bayilere de özel bir uygulama olacaksa x2 yapın)
- PC Uygulaması (Burası değişkenlik gösterir. Eğer yapılan işin muhasebesine varana kadar gidecek bir detaya sahip olacaksa Bu rakam 30000 USD olabilir. Fakat ben sadece bilgilendirme, sipariş, ürün yönetimi ve istatistik sunacağım diyorsanız bu rakam 7000-8000 USD olacaktır.)
Şimdi bu rakamlar minimize dediğim halde size uçuk gelebilir. İşini yarı profesyonel yapan bir firmayla çalışmak istiyorsanız bu rakamları gözden çıkarmalısınız. Yarı profesyonel dediğim firmalarda ofisinde 6-7 yazılımcı ile çalışan ama iyi yazılımcılarla çalışan firmalar.

Gerçekten iyi bir firmayla çalışayım bana sorun çıkarmasın (böyle bir firma dünyada yok illaki sorun yaşarsınız) teknik desteğimi hemen alayım, problemim varsa da hemen çözülsün derseniz bu proje için size 100.000 USD gibi bir fiyattan kapı açılır. Aylık ve yıllık teknik destek anlaşması yapılır (extra ücrete girer) sorununuz varsa da kafanız rahat işinize bakarsınız.