RISE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biyerden başlamak lazım öyle değilmi?
bu tür yorumlarla insanlara "siz yapamasınız" "siz uzman değilsiniz" yapmayın etmeyin diyip insanlar bu tür girişmlerden soğutuyorsunuz.
Bakınız "siz uzmansınız" anladım ama siz bu işe başlarken ne biliyordunuz ? Hiçbirşey...deneme yanılma ile kendinizi geliştirmedinizmi.
Yapın edin sizde deneyin şansınızı birincide olmasa ikincide tutar . Denemek yanılmak başaramamak KÖTÜ BİRŞEY DEĞİL tam tersine bu hatlardan ders almak ve daha iyisini yapmaya gayret göstermek sizi bu konunun uzmanı yapar.
Çok enterresan düşünçeler var insanların bi konuda uzman değilse yapmayın etmeyin siz edemezsiniz gibi ..gerkceten enterresan..dünyanın en zengin en başarılı insanları ve girişmçileri sayılmıyacak kadar başarısız oldu ama asla pes etmedi. Siz baştan kapıyı kapatıyorsunuz en azından insanlara bi kapı gösterdim ve faydalı olduğuma inanıyorum. Çamur atmak çok kolay değilmi ama yol göstermek ve paylaşmak insanlara zor geliyor . Ama bu tür olumsuz düşünce tarzınıda aşacağız inşAllah.
Kardeşim senin kafan mı almıyor yoksa bunca insan sana anlatamıyor mu ?

Uzman değilsen ilk olarak uzman olacaksın. İşin ehli olacaksın. Pratiği kapacaksın, deneyimin olacak. Yapacaksın, kurcalayacaksın ve EVET BEN BU İŞİ YAPIYORUM, ANLIYORUM, UZMANIM diyeceksin. Sonra açacaksın kayıt aletini, alacaksın mikrofonunu "EĞER DERS VERME YETİN VARSA, BİLDİKLERİNİ DENEYİMLERİNİ AKTARABİLİYORSAN" eğitim videosunu çekeceksin. Hatta ilk baş Youtube'a koyup nabız yoklayacaksın. Belki site açacaksın orada text şeklinde ya da görsel olarak anlatım yapacaksın. Videolarını koyacaksın. Bu işte de deneyim sahibi oldun mu ? Bilgini rahatlıkla anlatmaya başladın mı ? Oturacaksın eğitim setini oluşturacaksın.

Daha bilmediğin bir şey için eğitim seti alıp onu izleyeceksin, sonra eğitim videosu çekip farklı şeyler yapacaksın?

Ücretsiz olarak paylaşım yapmıyorsun, insanlar bir miktar para verip senin anlattıklarını dinlemek istiyor fakat sen 2 gün önce öğrendiğin şeyi anlatmaya çalışıyorsun ?

UDEMY'de sağlam para kazanan, insanların takdir ettiği kişilerin o konuda en az 2-4 sene deneyimi vardır.