Malesef ülkemizde yazılımların herhangi bir standardı olmadığı için fiyatlar çok farklılık gösteriyor. Şansınız varsa ve azda olsa yazılım hakkında genel kültüre sahipseniz aradığınız kişiyi veya firmayı bulabilirsiniz. Bu zamana kadar birçok kişiyle tanıştım ki projelerini gerçekleştirmek için parasını kaptırmışlar. Bu tarz kişilerde karşınıza çıkacaktır. Ama bir iş yaptırmak istiyorsanız o kişinin kesinlikle yaptıkları işe bakacaksınız.. Çünkü yemeksepeti gibi bir uygulamayı yapmak ve güvenliğini sağlamak çok kolay değil.Şimdi kişiye değilde bir ajansa yaptırmak isteseniz eminim ki o kişinin söyleyeceği fiyatın yaklaşık 3-4 katı gibi bir fiyat söyleyeceklerdir. Çünkü bu sektörün içinde olduğum için tecrübe edindim. Mesela bir yazılım düşünün ben veya başka bir arkadaşım maksimum 10 bine yapacağı bir yazılım işi ihaleye çıkıyor ve 800 bin tl gibi bir fiyata ihalesi yapılıyor ve iş alınıyor.

Neyse konuyu fazla dağıtmak istemiyorum. Şimdi bu proje bazı arkadaşlarında yazdığı gibi 300 tl ye git script al ona birkaç özellik eklet reklam yap sat falan bunlar büyük düşünebilen kişilerin yapacağı işler değildir. Eğer büyük oynamak istiyorsanız ekibiniz sağlam olacak. Ben sadece yazılım açısından konuyu ele alıyorum. Bunun pazarlaması , medya ayağı vs vs uzar gider. Bayiler için masaüstü yazılım veya mobil yazılım tarafından bildirimler gönderebilirsiniz. Hatta her ikiside olabilir. Şuan size böyle bir proje tahmini şu fiyata olur demem yanlış olur. Çünkü zaman kavramınıda işin içine katıp oturup adam akıllı bir analiz sonucunda bir maliyet çıkar ancak. Eğer gerçekten ben bu işi yaptırmak istiyorum ve çok çok maliyetli olmadan profesyonel bir şekilde yaptırmak istiyorum derseniz size gerçekten yazılım konusunda profesyonel bir arkadaşımı tanıştırabilirim. Sadece Web tabanlı yazılım alanında değil C,C++,C# , PHP ve JavaScript alanında yapamayacağı hiçbir yazılım yoktur. 2004-2005 yıllarında e-ticaret yazılımı geliştirmiş birisidir. Bu zamana kadar haber yazılımları, emlak yazılımları ve idda tahmin yazılımları da geliştirmiştir. Eğer isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz detaylarıda görüşürsünüz.