Herkese merhabalar,
Nodebb, ücretsiz bir yazılım olup, herkes tarafından kurulabilir. Ancak burada sorun, kurulumu için belli bir tecrübeye ihtiyacınız var. İşte burada devreye giriyorum.
Nodebb demosuna buradan ulaşabilirsiniz.
Nodebb'yi kullanan firmalar için; buraya tıklayın. Güncel liste değil ama fikriniz olsun.
Nodebb, discourse'dan daha hızlı ve efektiftir. Daha az kaynak istemektedir. Ortalama aynı anda online olan 300-400 kullanıcı 1vcpu, 1gb ram ile idare edilebiliyor.
Neden Nodebb kullanmalıyım ?
Wordpress temalı bir siteniz var ve wordpress'in yorum entegrasyonunu sevmiyorsunuz. Disqus'ı entegre ettiğinizde üyelerinizin kafası karışıyor ve sitenize hem de disqus'a üye olmaya çalışıyorlar. Başka bir forum kurduğunuzda da en az 2 farklı yere üye olmaları gerekiyor vs vs.
Bütün bu sıkıntılardan kurtulma adına, nodebb'yi yüklüyorsunuz. Wordpress entegrasyonu ile kullanıcı bilgileri ve dataları sizde kalıyor. Seo vs'den siz yararlanıyorsunuz, disqus değil. Üyelerinizin kafa karışıklığı gidiyor.
Vbulletin, phpbb vb forumlardaki o sıkıcı başlık, altbaşlık, mesaj sıkıntısı, karışıklığı yerini basit bir tasarımı olan, oldukça efektif Nodebb alıyor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sharing hostinge kurulumunu yapmıyorum, herhangi bir sunucu sağlayıcı da buna sıcak bakmaz zaten.
Kurulum paketi hakkında bilgi;
Centos7 + Nodebb + nginx + redis + domain (veya subdomain) + dns ayarları kurulumu yapıyorum. Temel kurulum bu.
redis yerine mongodb kurulumu yapılabilir.
Centos7 yerine ubuntu kurulumu da yapmak mümkün.
Ücretsiz tarife için gerekli şeyler;
Size 1 adet referans link vereceğim, oradan digitalocean'a üye olacaksınız. Hepsi bu. ister üyeliğinizi kullanın, ister kullanmayın. Bu referans linkten bana ve size $10'lık ilk kullanım hediye çeki tanımlanıyor. Başka bir mevzusu yok.
ardından sitenizde, 1 ay ana sayfanın herhangi bir yerinde duracak, sahip olduğum sitenin reklamı, öyle koca bir banner vs istemiyorum. İçeriğinize uygun boyutta ve tarzda olacak, size de bana da uygun bir reklam yeterli. 1 ay sonunda kaldırabilirsiniz.
Şunu yapmanız mümkün, referans linkten üye olup, iş bittikten sonra reklamı silebilirsiniz ama sonrasında size gerekli teknik desteği sağlamam.
Ücretli tarife;
Yukarıdaki temel kurulum şartları için 100TL. Referans linkmiş, reklam banner'ı vs işleriyle uğraşmanıza gerek yok.
Ekstralar için ücretlendirme;
Plugin, websoket istemci optimizasyonu, dil dosyası değiştirme, yedekleme ve geri yükleme vb işler için 50TL.

r10 dışı, aynı işlemi yaptırmak isteyenler için;
cardeasnir @ gmail.com adresine e-posta gönderebilirler.