Konu kapandığı için ve bu mesajı ileride okuyacaklar için bilgi vereyim.

Borcumu ödemek için Vakıfbank ATM'sine gittim. Bana gelen SMS'de olduğu gibi yönergeleri takip ettim ancak en son adımda Reel Alacak Abone Numarası sorulunca takıldım. Amacım ilk etapta bu adamlarla muhattap olmadan ödemeyi yapmaktı. Lakin olmadı ve adamları aradım. Yaklaşık 1 dakikalık bir müzik dinleme kısmından sonra gayet nazik bir bayan adımı söyleyerek "buyrun nasıl yardımcı olabilirim" dedi. Borcum olduğunu ancak ATM'den ödeme yapamadığımı söyleyince direkt olarak "abone numaranızı vereyim şube içinde ödeme yapabilirsiniz" dedi. Borcum olan 38,7 TL 10 yılda 77 TL olmuş. Açıkçası internette okuduğum hikayelerden sonra 400-500 liraları bulur diye düşünmüştüm. Ama anladım ki internetteki şikayetlerin bir çoğu icra dosyası açıldıktan ve kişilere ihtarname gönderildikten sonra yazılmış. Faizin dışında avukat masrafları, dosya masrafları vs gibi şeyler de eklenmiş. Bundan anladığım da pek çok kişi ödememek için son ana kadar beklemiş ya da ilk etapta çok fazla umursamamış olması. Bankadaki görevlilerle de kısa bir sohbetimiz oldu. Bu olay çok yeni bir olaymış. Dediklerine göre Reel Alacak isimli firma büyük borçları olanlarla ilgili girişimleri bitirmiş şimdi de 30-40-50 lira gibi borçları olanların peşine düşmüş. Size ulaşan bu tarz bir SMS olursa vakit kaybetmeden girişimde bulunursanız en az zararla kurtulabilirsiniz.