Arkadaşlar küçük bir sorum olacaktı. Kendi uğraşlarımla tam spam işlemi gören sitemi spamdan çıkardım. Web Tolls'ta Manuel İşlem kalktı site:siteadi.com yapınca yaklaşık 30 index geliyor fakat info:siteadi.com yazınca info gelmiyor. Acaba beklemelimiyim? Spamdan çıkalı 5 gün oldu.
Bazı arkadaşlara yardımcı olması açısından sitemle ilgili tam pam işleminin kaldırılması için yaptığım işlemleri paylaşıyorum. Özelden sorulduğu için yazıyorum bu konu ile ilgili ücretli destek veremiyorum. İşin uzmanı olmadığımı düşünüyorum. Sitem yaptığım çalışmalar sonucu hasbelkader spamdan çıktı diyelim.
Spama giriş tarihi 22.02.2018 Çıkış tarihi 16.03.2018 Yaklaşık 24 gün sürdü.
Yaptığım çalışmalar sırasıyla;
1-) Web sitemde yayınlamış olduğum yazılara ait etiketler çok fazla olduğu için tamamına “noindex” uyguladım. Bu şekilde ihlale yol açan bu duruma son verdim.
2-) Ortam kütüphanesinde bulunan resimlerden oluşan “attachment” indexlerini iptal edip resimlerin ana sayfaya yönlendirerek ayrıca index almasının önüne geçtim.
3-) Web sitemde bulunan makalecilere yazdırdığım spinlenmiş içeriklerin olduğunun farkına vardım ve tamamına "noindex" uyguladım. Ayrıca katma değeri düşük kullanıcılara fayda sağlamayan içeriklerin bir kısmını sildim, bir kısmınıda “noindex” olarak işaretledim.
4-) Web sitemin sitemapını yaptığım değişikliklere uygun olarak güncelledim.
5-) Web siteme isteğim dışında daha çok rakip siteler tarafından uygulandığını düşündüğüm ve doğal olmayan zararlı backlinklerin listesini çıkararak Google disavow aracıyla engelledim.
6-) Web siteme Google yönergelerine uygun hız optimizasyonu yaparak Google Page Speed testini mobilde %79, masaüstünde %86’ya ulaştırdım. Sitemin hızlı açılmasını sağladım.
7-) "noindex" uyguladığım sayfalar hergün 404 hataları olarak Google Search Console düşünce urllerin kaldırılması için başvuru yaptım. Daha sonra düzenlendi olarak işaretledim.
8-) Google Webmasters Tolls’ta bulunan yapılandırılmamış veri hatalarını gözden geçirerek düzeltilmesi konusunda kullandığım tema üzerinde çalışma yaptım. Tema bu sorunu gidermeyince temayı değiştirmek zorunda kaldım.
9-) Bu süre zarfında sitemde Adsense reklamlarını yayınlamadım hepsini kaldırdım.
10-) Bu süre içerisinde 500-600 kelimelik özgün makale girişi yapmaya devam ettim. Yaklaşık 6 makale girdim.
11-) Googlenin siteme giriş yapıldığının farkına varması için bazı konularımı Facebook’ta 10 TL ye karşılığında öne çıkardım. Daha sonra aynı kişileri hedefleyerek tekrar reklam çıkıp kişilerin siteme geri gelmesini sağladım. Ayrıca web sayfamın reklamını verdim.

Yaptığım çalışmalar bunlar arkadaşlar bana bu şekilde fayda sağladı. Sizin içinde faydalı olur diye umuyorum.