1- Bitcoin alma !
Neden: Zar-zor emeğinle kazandığın parayı aynı yıl içerisinde 30 bin TL'ye düşürebilirsin ( şu an ki fiyatlarda ) eğer bundan 3-4 sene önce olsaydı çok rahat bir şekilde bitcoin almanı önerirdim keza ekşi takip ediyor isen o zamanlarda bir çok insana aldırdım ama şu an doğru bir yatırım olmayabilir eğer çok uzun projeksiyonda düşünmüyorsan.
2- Arsa veya Ev alma!
Neden: Yok Çanakkaleden yok Balıkesirden arsa almanı öneriyorlar eğer 3x'in var ve 1x'i ile yatırım yapmayı düşünüyorsan evet tabii ki alabilirsin ama tüm paranı arsaya yatırmak mantıklı bir para yönetimi değildir.
3- HAMAM ?
Hamam aç ayda 15-30, şu kadar kira şu kadar personel diyen kişiler var. Bir insan elinde ki tüm parayı hiç bilmediği bir iş koluna yatırabilir mi ? En mantıksız okuduğum buydu sanırım. Hayır kardeşim tabii ki hamamda açma.
4- 10 Ortaklı iş ?
Biri 10 ortaklı iş fikri söylemiş sana. Bu arkadaşın iş tecrübesi ya yoktur yada yaşı çok küçüktür. Tek ortakla bile iş yapmnın ne kadar zor olduğu tecrübe edenler bilir hiç birbirini tanımayn 10 kişinin anlaşabilmesi, ortak payda buluşabilmesi, fikir ayrılıkları yaşamaması ihtimal dışıdır. Yapacağın son şey olsun.
Öncelikle kimseyi dinleyerek paranı bir şeye yatırma üzülen sadece sen olursun. Uzaktan klavye başından suratlarını hiç görmeyeceğin kişilerden tavsiye alıp aklını bulandırma. İşim hazır demişsin dolayısyla bir işe para yatırmana anladığım kadarıyla gerek yok. Eğer ben bu parayı riske edeceğim giderse gitsin düşüncesindeysen bir miktarı ile kriptolara yatırabilirsin ( sepetini mutlaka dağıt ) bir kısmı ile döviz al ve kalan kısmı ile kendi internet siteni büyütmeyi deneyebilirsin eğer bu alanda devam etmek istemiyorsan çinden inovatif ürünler getirtip satıp elinde ki rakamı yavaş yavaş katlayabilirsin. Ben kendi sitemi ve projelerimi kurmadan önce çinden ürünler getirtip hem internetten sattım hem elimde kalanları gidip toptancılara aldığım rakamların %30 üstüne kar koyup satıp kendi projelerime finansman sağladım.
Unutma ki kolay para kazanmak diye bir şey yoktur, elinde ki rakamı katlamaya çalışırken elden avuçtan olursun. Acele etme senin yaşında ki kaç insanın 100.000 tl si var?
Son olarak bini, milyonu, milyarı öğren

bahsettiğin para 100 katrilyon ediyor şimdiki parayla