Hocam hangi icra dairesinden geldiyse, dairye gidip dosya borcumu kapatmak istiyorum dersiniz ve ödersiniz ve dekontla birlikte daireden mümkünse borcun kalmadığına dair bir yazı alırsınız. Ben bu şekilde yaptım evrakta gelen rakamın haricinde bir ödeme yapmadım ve dosya kapandı. Ama siz yine de prosedürü icra dairesinden öğrenin.
Hocam sorunda orda malesef dosyada yazan tutar 700 küsür
bugüne kadar sözleşmede anlaştığınız tutara göre ödemiş olduklarınız onların uhdesinde kalır ama dava açılış tarihi ve karar tarihine kadar olan süreçteki faizler + yargılama giderleri + bilirkişi ücreti + avukatlık ücretleri size ait olur.
uzlaşma sağlayıp ödeseniz çok iyi olur.
icraya gidip ödeme yapmayın, doğrudan evraktaki avukatla irtibat kurup, ona ödeme yapmak isterseniz daha az ödersiniz, anlaşın mutlaka. zaten icraya ödeme yaparsanız onlarda tahil harcı vs. ödeyecekler daha az ödeme alacaklar bunu lehinize kullanın daha fazla zarar etmeyin.
geçmiş olsun
Avukata ulaşamıyorum maalesef ama heralde ödemek zorundayız...
İcraya verildiyseniz;
borcunuz+icra masrafı+ %9 faiz size yansır. Uzun zamandır kalanı ödemediyseniz o yüzden fiyat o kadardır.
Uzun zaman olmadı ki ; 2 ay maximum. Düşünüyorum hesaplıyorum bana gelebilecek MAX 410 TL çıktı.
500 liralik borc icra ile 950 tl olmus. Maasin 4 te birine girdigi icin 530 kesmis ilk etapta.950 odedim toplamda yani
Anladım hocam