Merhaba, Çok uzun bir konu kısa bir özet geçeyim.

İş kollarına göre vergi yüzdesi değişmektedir, Örneğin web tasarım hizmeti veren bir firma %18 iken, Ayakkabı satan bir firma %8 dir.
Basit olması açısından şöyle bir denklem önerebilirim sana, Sattığın ürün yada hizmet %18 vergiye tabi ise bunun toplam vergisini %40 olarak düşünebilirsin.
%8 vergiye tabiye bir ürün sattı isen toplam vergi %20 civarı olacaktır.
Bu oranlar aldığın faturalar ve kira giderleri gibi harcamalarında düşüş gösterecektir.

bykanokan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Arkadaşlar internette şahıs şirketi giderleri hakkında bir sürü farklı bilgi var hangisinin doğru olduğunu anlayamadım.
Şimdi örneğin 100 TL'ye bir ürün aldım ve bu ürünü e-ticaret ile 200 TL'ye sattım. 100 TL'lik üründe 18 TL KDV var ve benim satışımda 36 TL'lik KDV var sanırım ben devlete buradan 36 - 18 TL= 18 TL'lik bir KDV ödüyormuşum.
Daha sonra bazı kaynaklarda ekstra olarak 200 TL'nin %20'i ÖTV ve toplam yıllık olarakta kazandığın paranın %20'sini devlete gelir vergisi olarak ödemen gerektiği belirtiliyor. Kısaca %18 KDV + %20 ÖTV + %20 Gelir vergisi giderlerin olacak diyorlar bu doğrumu (eğer doğruysa örneğin her 100 TL'lik kazancın 58 TL'si gidiyor demek) yoksa işin gerçek giderleri ne kadar?
Saygılar, sevgiler.