ztk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maaşların asgari gösterilip de üstünün elden verilmesi olayı Türkiye'de çok yaygın malesef. Sigorta primini az ödeyerek prim ve vergiden tasarruf ediyor firmalar.
Fakat bu saatten fayda etmez demeleri çok gülünç. 30 yaşında iseniz ve 18 li yaşlarda da ilk sigorta girişi yapıldıysa 60 yaşında emekli olacaklar grubuna giriyorsunuz. Bu durumda henüz çalışma hayatınızın 3 te birini falan anca tamamlamışsınız demektir. Yani bu saatten sonra fayda etmez dedikleri kalan 3 te 2 lik bölüm. Çok güldüm açıkçası. Güzel işgüzarlık.

Sigorta priminiz ne kadar düşük olursa o kadar düşük emekli maaşı alırsınız. Emeklilik ikramiyeniz de keza aynı şekilde düşük olur. Çalıştığınız yer tasarruf yapacak diye siz geleceğinizden fedakarlık yapmamalısınız. Ayrıca bu durum kanunen suçtur ve yüklü para cezası vardır. Teklif bile edilemez.

Sigortanın üstünü elden istemeniz belki mantıklı ama onu verecek olsalar zaten primi tam yatırırlar.

Sonuç olarak hiçbir yerde hiçbir zaman böyle bir teklifi kabul etmeyin, sigorta priminizi takip edip aldığınız maaş üzerinden yatırılmasını sağlayın. Aksi takdirde şikayet edin, acısını alırlar.
Eyvallah hocam , ben tam tamına istedim hocam bakalım ne diyecekler