1-) Bir kaç yorum önce bir arkadaş 2001 krizi için krizleri okuyarakmı öğreniyorsunuz yazmış. Siz okumamışsınız bir adım ileri götürerek diziden takip etmişsiniz.
2-) Krizler dış güçlerin işiyse 2001 krizinde de dış güçlerin devrede olmaması için bir sebep yok. İyi bir liderin görevi olayları buraya kadar getirtmemek. Şavaş başlamadan savaşı kazanmanın yolunu bulmak. Şavaşlar artık silahla değil parayla yapılmakta. 16 yılda bu savaşa hazırlanamadıysak insana sormazlarmı geçen süre boyunca "ekonomimiz hep iyiydi IMF'e bile borç verirdik şimdi ne oldu diye".
3-) Dizinin sonunu hepimiz biliyoruz. Kapitilasyonlar sonucu elimiz kolumuz bağlı üretim yok para yok güç yok. İthal ile yerliyi öldürüyoruz, üretmiyoruz, doğal olmayan vergilerle devleti ayakta tutmaya çalışıyoruz. Kaçıncı bölümdeyiz bilmiyorum ama son şimdiden belli.
abicim neden kimse göremiyor. bu doların yükselişi olayı ekonomi olayımız. aynı abdulhamit dönemindeki duyunu umumiye gibi. lider ne yaparsa yapsın bi ekonomik güç engel oluyor. elinden geleni yapıyor. yani ekonomi de birisi var alt üst etmelerine yardımcı olan.
https://www.youtube.com/watch?v=TSWdKVJbiWk