Kaystros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlaşılmasın sözlerim ama nevruzun Kürtler ile Doğu ile ne alakası var? En az bizler de onlar gibi Anadolu'da çocukken kutlardık bu şenlikleri hala da kutlarız. Neden siyasi bir şey gibi davranılıyor anlamam.
Benimde söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasım ama bende önceden sizin gibi düşünürdüm hatta bir kısmım böyle düşünmeye devam ediyor ama art niyetli olarak tabir ettiğimiz insanlar malesef her yerde. Bazılarımız bazı olayları kendilerine aracı olarak görüyor nevruzda buna bir nevi örnek diyebilirim. Türkiyenin neresinde olursan ol bir şey adı altında farklı şeyler yapılıyorsa bence bu konu irdelenmeli veya sınırları çizilmelidir. Nevruz adı altında atılan Öcalan veya pkk sloganları nevruza gölge düşürüyor yani nevruzu bu amaçla kullanıldıklarında olayın rengi değişiyor. Aslında Diyarbakır merkezine alınmasında sorun yok ben bile orta okulda nevruzda ateşten atlar, halay çekerdik ama göreceksiniz ki bu kutlama adı altında ülkemize,bayrağımıza,kurucularımıza ve milletimizi hedef alan ters sloganlar,gösteriler ve afişler olacaktır. Bunuda kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.