mstfcvrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam karşımızda sadece Ypg yok. Ypg, pkk, fetö, ışid, amerika, avrupa birliği vs vs. Görmediniz mi 1 haftada alınacak Afrin 2 aya zor çıktı. Sebep neydi sivilleri vurmamak? Orada bir sivilin burnu kanasa ülkeye çökecek devletler var bu dünyada.
Hocam senide anlıyorum ama ufak bir açıklama yapma gereği duydum.
Şu an dünyada en çok düşmanı olan devlet hangisi ? Şüphesiz amerika.
Peki neden herkes onu sevmiyorken onunla iyi geçinmeye çalışıyor ? Çünkü ekonomik gücü var. Şimdi diyebilirsiniz onun konumu gereği kimse dokunamıyor falan diye ama öyle bir dünya yok. Etkisi tabiki var ama konumu amerika gibi olup sorun yaşayan ülkeler var.
Dünya artık öyle bir yere geldi ki ekonomik olarak güçlü ülkelere kimse düşman olmak istemiyor. Çünkü para ile çözülemeyecek anlaşmaya varılamayacak bir engel kalmadı diyebiliriz.
Sürekli savunma yapmak yada savaş aramak uzun vadede bize sadece kan kaybettirecek. Uzun vadede tüm bunların üzerinden gelmemiz için üretime dayalı bir yapıya sahip olmamız gerekir. Peki şu an ne yapıyoruz ? Elimizde üretim yapan para kazanan ne varsa satıyoruz. Yani uzun vadede kendi sonumuzu hazırlıyoruz.
Sürekli uzun vadede dememim sebebi devlet işleri bu şekilde yürür. İngiltere dediğiniz devlet 100 yıl öncesinden ajanlarını hedef ülkelerine koyar ve doğan çocukların ajan olduğundan bile haberi olmadan o ülkede iyi yerlere gelmesini sağlar. Yine bu tarz ülkelerin ekonomik ve enerji kaynakları önündeki 100 yıllık planlamaya uygun şekilde uygulanır.
Şu an yaptıklarımız günü kurtarmaktan ve geleceğimizi bitirmekten ileri gitmiyor malesef. Dolar konusunda "önemsiz daha büyük sorunlarımız var" diyorsunuz sonuna kadar haklısınız. Dünyadaki tüm dolarlar bir araya toplansa bu vatan evladının bir damla kanı etmez. Ama bende demek istiyorum ki o bir damla kanın dökülmemesi için çağın savaş modeli olan Ekonomiye ayak uydurmamız lazım ancak bu şekilde sizinde benimde bu vatanında sorunları çözülür.