Ozaman ben yanlış belirtmişim, Kusura bakma. Şu forumda 10 yıldan beri dolandırıcılığa karışmamış ender kişilerdensin.

Niyetim aslı kırmak veya kışkırtmak değil. Pek imalı yazmadığım için böyle oldu sanırım.

Hem fikir olduğumuz birşey var ki, Kripto paralar ile kolay kazanmak imkansıza yakın. Zaten Kolay para kazanacam diye girien her işin sonu genelde hüsran oluyor.


BTC bu işin sadece popüler yüzü, ama Blok zincir gerçekten hayatımıza çok çok fazla yön verecek ve inan bana çocuklarımıza harclığı kripto paralar ile vereceğiz çok yakın gelecekte.


Para kazanmak bu işten aslında benim için şöyle (diğer kişileri bilemem tabi)

Takip etmeyi sevdiğin bir sektörden, gün sonunda, ay sonunda veya yıl sonunda belli bir miktar kazanmak zevkli oluyor.
(Son 3 ay hariç, iyi zararım var. Kardan zarar ama yinede 15 aralıktan önce elimdekileri satabilseydim çok daha karlı olacaktım). Seve seve bekliyoruz şimdi

Ayrıca şunu söyliyim, Kripto paralar geleceğe yön verecek, Google nasıl onlarca yeni iş kolu çıkardıysa, Nasıl olnlarca branş doğmasına sebeb olduysa Blok zincirde bu.

BTC ile Kripto paralar veya blok zincir bir tutmak çok büyük bir hata. Hepsi bir birinden çok farklı şeyler ama genelde herkes, Bu iş bitecek, bu iş balon, bu iş ponzi diyince anlamakta zorlanıyorum cidden.

BTC, ETH buna odaklanmak yerine bu sektör'e nasıl kendimi adepte etmeye çalışırım diye bakmak lazım bence.

Bu sektörü BTC ile sınırlandırmak gerçekten at gözülüğü ile bakmaktan öte birşey değil.

Yatırım amacı ile kullanmak ise ap ayrı bir uzmanlık ve o uzman daha Türkiyede yok veya varsa'da bir elin parmaklarındaki sayıdan fazla değil. Ben daha bir tanesine denk gelemedim.

Son olarak tekrar kusura bakma niyetim kırmak veya başka birşey değil.


beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sevgili hocam yıllardır şu forumda karşılaşırız yıllardır çatarsın bana ya da bana öyle hissetttirirsin bende merak ederim senin benimle alıp veremediğin ne ?

ben senin düşüncende nasıl biriyim bilmiyorum ama öyle biri değilim hocam ben zihinsel olarak tam anlamı ile bir web + masterım ben gerçeklerle hareket ederim duygularla değil kendi analizlerimle yola çıkarım başkasınınki ile değil.

geçmiş konularımı inceleyiniz.

editör olarak işe başladım forumda aldım
kendi siteme editörlük yaparak siteler satmaya başladım
site yapmayı öğrendim site satmaya başladım
seoya para harcadım seo ögrendim seo hizmeti verdim
backlink aldım alırken gördüm ki realite var backlink sattım
gittim backlink kelimesine adıma marka çıkarttım tüm haklarını aldım
avon ürünleri sattım bu forumda saat sattım parfüm sattım
gelirlerimi borsa da altında dolarda degerlendirdim
araba aldım sattım
youtube işinden bu forumda belki türkiyede en kral parayı ben kaldırdım
adsense ile halen hayatımı resmen idame ettiriyorum.
yani daha buraya tecrübelerimi yazmak isterim ama biliyorsun 5000 karakter sınırı var

forumda sanal sektörde ticaret dünyasında neler neler yaptım son 12 yıla neler sığdırdım inanamazsın kitap yazacağım inanki ansiklopedinin altı kurtarmıyor bir türlü başlayamıyorum

benim girdiğim her işte bir gerçeklik bir değer ve bir mantık vardı . eğer bitcoin işinde para olsaydı bir sazan.avi olmasaydı emin ol ilk ben girerdim.

bir parantez açalım coin işinde evet para var olabilir ancak benim kazandığım emeğim asla bu tip bir işe yatırıma uymaz coin benim zihnimde asla bir yatırım modeli gelir modeli olamaz ki değil zaten. bu forumda ne dostlarımız var borsada dans eden hangi birisinde coin hesabı var hiç birinde.

ben bu sektöre daha forumda insanlar binance yada diger yerlerden hesap açmayı bilmezken de sıcak bakmıyordum halen sıcak bakmıyorum.

ve sayın hocam kimsenin cebindeki para ile kazancı ile işimiz yok coinden sagdan soldan alacagınız para benden cıkmıyor zararınızı da ben ödemiyorum sektör zaten zerre ilgimi çekmiyor bu düşünceniz çok yanlış . gönül isterki herkes kazansın ama insanları mantıklı yatırımlara üretkenliğe ve araştırmaya teşvik etmek bence daha sağlıklı ben kendimce sağlıklı olan duygularımı paylaşıyor yazıyorum.

siz değerli forum üyesinden ricam benim konularıma fevri cümleler ile yaklaşmayın üzmeyelim kırmayalım birbirimizi bazen bakıyorsu hatundan fırça yiyorum gelip başkasına sarıyorum aynı durumda siz olursunuz üzeriz birbirimizi ne gerek var.

son olarka şunu belirtmek isterim ki para ile para kazanamazsınız. para kazanmak bir yetenektir herkes para kazanıyor herkes mi yetenekli ? şöyle değiştirelim paradan para kazanmak bir yetenektir. insan gücünden zamanından emeğinden para kazanır bu bir yetenek değil zaten buna mecbursun. ama paradan para kazanmak ayrı bir olaydır yetenektir sonradan kaznaılmaz insanın içinde vardır diye düşünmüşümdür hep. adamın 100k parası var bastı coine şu an kaç k ? çöp k . bu durum için çok üzgünüm tahmin bile edemezsiniz o kadar üzgünüm işte bu sürekli bu sektöre saldırma sebebim masum insanların hayallerini ve paralarını çakallara kaptırmalarından geliyor diye hissediyorum.


bol kazançlar iyi akşamlar