Sene 2015'ti. Ben lise 4 te iken LoL ile tanıştım. Dışarıdan arkadaş bu ne saçma oyun felan diyorum. Sonra işte arkadaş indirtti felan ben de oynamam ben bu oyunu bak kanka zorlama felan diyorum. Ya arkadaş oyna oyna tamam dedim bir el oynayım hadi. Demez olaydım. Derslerime odaklanan başka birşey düşünmeyen dersleri deli gibi iyi olan herşeyden önce ailesinin geleceğini kendisinden önce ailesini düşünen ben bir anda değiştim. Oyuna bağımlı oldum ilk ders çalışmaz oldum sonra okulu asar oldum sonra dershaneyi astım sonra yapmam gereken şeyleri yapmadım sonra erken yatmamaya geceye kadar oyun oynamaya başladım sonra sabahlamaya. Oyun hayatım oldu başka birşey düşünmez oldum. Sınav günü geldi Allah yüzüme güldü önceki çalışmışlıklarımla istediğim bölüm olan bilgisayar mühendisliğini --Marmara Üniversitesi- kazandım. Akıllanmayan ben üniversitede de oyuna devam ettim. Yine derslere çalışmıyorum yine okulu asıyorum yine yapmam gereken şeyleri yapmıyorum yine sabahlara kadar oturuyorum oyun oynuyorum. Vücut dengesi diye birşey yok. Bana emanet edilene zarar veriyorum. Kötüye kullanıyorum. Hazırlık senemde de sınav günü geldi ve yine birşey bilmiyorum. Sınavdan yine önceki bildiklerim sayesinde geçer not aldım -60- geçtim. Ama akıllanmayan ben hala devam ediyorum. Yine okula gitmiyorum yine oyun yine oyun yine aynı şeyler. En son ne oldu biliyo musunuz bigün telefon çaldı. Önceden hergün aradığım babam aradı beni. Ne yapıyosun oğlum dedi. Oturuyorum baba dedim. Hiç aramıyosun sormuyosun dedi. Sustum. Oyun mu oynuyosun oğlum dedi. Yine sustum. Bundan sonra oyun oynayacaksan dedi bi daha dedi o oyunu oynayacaksan dedi benimle konuşma hakkım sana helal değil dedi. Telefonu kapattı. O gün o zorluğu yaşadım. O zorluğun nasıl olduğunu bilirim. Oyun öyle birşey ki kendine alıştırıyo ve bir daha bıraktırmıyo ama oyunu oynamayınca ve hayata yönelince o oyunun ne kadar boş olduğunu anlıyosun. O günden sonra oyunu sildim ve tekrar yüklemedim tekrar oynamadım. Hayatım düzen aldı tersine dönen yaşamım tekrar düzeldi kaldığım derslerin bazılarını verdim. Bazılarını da vermeye devam ettim. Şimdi şükür ki sadece bir dönem uzatmışım ama o oyunu bırakmasaydım hayatım kayacakmış bunu anladım.
Bırakmak tamamen sizin elinizde hocam. Size tavsiyem bugünü değil geleceği kendinizi değil ailenizi düşünün. Ona göre hareket edin. Allah a emanet.