KatranKOR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, benim durumum tam tersi malesef. Marka tescilim var, xxx.com.tr sitesi bende, ama arkadaş güzelce xxx.com'u satmaya yönelmiyor, abartı bir meblağa istiyor. Wipo'yu şimdi duydum, araştırıp dava açacağım gibi duruyor, acaba böyle bir örnek için yorumunuz nedir?
Çok bilgili değilim aslında hocam ama cevaplayım, alamazsınız marka tescilinin domainle alakası yok. O zaman ben bir markayı tescilledim diye com, net, org ne kadar domain varsa o marka isminden alınmasını da engelleyebilirim gibi bir anlam çıkıyor. alabilir, almıştır da belki ama sadece sizin markanızda, sizin iş sahanızda bir iş yapamaz o kadar. yaparsa yasal süreç başlatabilirsiniz. Bir de uluslar arası tescil etseniz ne değişir ki? Yeni bir sürü domain uzantısı çıkıyor. Adamın birisi apple.istanbul gibi bir uzantı çıksa, alsa ve İstanbul'da elma satsa buna apple ne yapabilir? Hiçbir şey, eğer applenin marka haklarına saldırmıyorsa o zaman hiç kimse hiçbir şey yapamaz ki (: gerçi internet bu tarz yaşanmış marka ve domain sorunları var hatta com.tr si vitra olan tescilli bir domainin comu başka bir sektörede iş yapıyor. bunu uluslar arası tescil ettirse de bir şey değişmezdi zaten (kişisel fikrim)