Kaystros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Moda ve plan kelimesi ile meydana gelmiş bir domainden nakliyat işi yürütecek hali yok arkadaşın mecburen aynı sektörde hizmet edecek. Bu durumda şunu yapabilirsiniz (yukarıda da söylendiği gibi) whois bilgilerinizi güncel tutun, alışveriş sitesi yapmadan (ki onlar muhtemelen online ticaret yapacaklar) bir blog yürütebilirsiniz bir süre. Zaten direkt sizle iletişime geçmeyi denemeden davalık olamazsınız ki marka tescili yaptırdıkları süreyi de bilmek lazım. Siz eğer daha önce aldıysanız (ki almamışsınız) o zaman sorun olmazdı ama onların reklam çalışması yapması ya da yapmaması fark etmez. Marka tescili yaptılarsa o zaman aynı sektörde söke söke alırlar o domaini elinizden (diye biliyorum...). Yine de eğer sizin için ışık vadeden bir domainse bir avukata tanışın, sitede de var avukatlar daha detaylı, kapsamlı bilgi vereceklerdir.
Merhabalar, benim durumum tam tersi malesef. Marka tescilim var, xxx.com.tr sitesi bende, ama arkadaş güzelce xxx.com'u satmaya yönelmiyor, abartı bir meblağa istiyor. Wipo'yu şimdi duydum, araştırıp dava açacağım gibi duruyor, acaba böyle bir örnek için yorumunuz nedir?