1. ASM makina değildir makina diline en yakın olan dildir. Makina dili 1ler ve 0lardan oluşur ASM de kod yazarsınız. (MOV, CMP, JMP )
2. C++ en alt seviye değildir. Tam aksine çok gelişmiş bir yazılım geliştirme platformudur. İşini bilen için biçilmiş bir kaftandır işletim sistemi bile yazılabilir.
3. Yazılım dillerini object oriented yapan kendileri değil. içinde bulunan eklentilerdir C++ nin Turbo Vision adında çok güzel bir eklentisi var denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca Visual C++ ile yazılan programlar linux ve windows altında problemsiz çalışabilir. bknz; firefox, thunderbird vs vs vs...
4. o küçümsediğiniz mavi ekranda şuan kullandığın windowsun temelleri atıldı. Bakınız; DOS , win 1.0 win vs... (ayrıca linux ünde C++ ile geliştirildiğini belirtmek isterim.)
5. Övüp bitiremediğiniz Delphi ve .Net serisi programcılığıa öldürüp insanları kendi componentlerine bağlayan (seninde dediğin gibi) yazılımlardan başka bişey değildir. öyleki Türkiye'nin en büyük yazılım firmalarından birisinin çalışanları (isiam vermek istemiyorum ) Delphi ile MySQL dataya bağlanmak için gözümün önünde component aramışlardır. (halbuki 2 satır connection string ile yapabilirler)
alanınız olduğu çok belli oluyor lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin bugün .NET olsun delphi olsun, hepsi C++ ile geliştirilmiştir. İşini bilen bir C++ developerın eline kimse su dökemez.
Asıl konuya gelelim Microsoftun App serverları ile yaptığınız formları web formatında kullanabilirsiniz. Buda ekbilgi olsun ama ben sadece web sitesi yapacağım diyorsanız sizi PHP öğrenmeye davet ediyorum.
Şimdi bu konuda açıklama yapmak isterim

Çünkü benim asıl alanıma giriyor
Öncelikle C++ ; en alt seviye programala dilidir.Yani makine diline en yakın kodlama yapısıdır. makine diline (Assembly) yakın olmasından ötürü en çabuk çalışan programlar C++ ile üretilir.Yani tepkime süresi çok düşüktür.Buda kullanıcı açısından bir avantajdır. Ancak C++ nesne tabanlı bir dil olmamasından ötürü ev kullanıcıları için pek birşey ifade etmez.Çünkü yazılan programlar DOS ortamında çalışır. Ancak bir programcı olmak istiyorsan şayet C++ ve Pascal gibi alt seviye dilleri ve Algoritma mantığını mutlaka kavramalısın.Çünkü bu dillerde bir işlem yapmak için Algoritmanın müthiş gelişmiş olması gerekiyor.Kullanırsan görürsün ; ekranda sadece mas mavi bir editör var başka bişey yok
Delphi ise Pascal dilinin nesneye yönelimli programlama dilidir. Programda hazır gelen component adı verilen kütüphaneler var.Bu componentlerden işine yarayanları form üzerine alarak onların özelliklerini görebilir ve bu özellikleri kullanarak profesyonel programlar yazabilirsin.Özellikle database kullanan ve internet üzerinden çalışan programlar yazmak istersen C++ değil Delphi / VB gibi nesne tabanlı programlar kullanmalısın.Ben yaklaşık 5 senedir Delphi kullanıyorum ve vazgeçeceğimi sanmıyorum.
Yukarda arkadaşında dediği gibi Delphi .NET versiyonlarında web uygulaması geliştirebiliyosun ama pek tavsiye etmem PHP varken .NET kurup üstüne Delphi .NET kurup sırf script falan yazacaksan uğraşmaya değmez.Babalar gibi DW CS3 var

Ancak desktop programda yazarım dersen (normal program yani) o zaman Delphi 7 yi tavsiye ederim.Delphi öğrenmek için güzel bir sürümdür. Kolay gelsin