islamzeki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu bana ilginç geldi. Ben yatağa girince uyumam 20 dakikadan fazla sürüyor. Da Vinci'nin buna çözümü var mı?
Askere gitmediniz herhalde?
Gün içinde yorulmadığınız ve uykusuz kalmadığınız için uyumanız 1 saati bulabilir.
Askerdeyken bizim kafamızı yastığa koymamız ve uyumamız arasında geçen süre 1 dakikayı geçmezdi.
Allah rahatlık versin deyip 30 saniye geçmeden horlayanları görürdük koğuşta.

Bedenin ihtiyacı duyduğu yatakta vücudun dinlenmesi değil, REM uykusu denilen beynin ihtiyaç duyduğu bir derin uykudur.
Bu uykuya neden ihtiyacımız olduğu hala bilinmiyor. Ama 8 saatlik uykuda REM uykusu 2 saatte bir tekrarlayan 20 dakikalıl periyotlar halindedir.
Rüya REM uykusunda görülür. REM uykusunda kısa süreli bellek ile uzun süreli bellek arasında bilgi transferi olur.

Bu teknik 20 dakika uyumak değil, doğrudan REM uykusuna geçme tekniğidir.
Bir kaç gün ısrar ederseniz, o ben 1 saatte anca uyurum diyen arkadaşlar gözlerini kapattıkları halde uyur hale geçerler.
Hatta kendinizi kontrol etmezseniz oturduğunuz yerde gözlerinizi kapatıp rüya görebilirsiniz.
Askerde bizi o kadar çok uykusuz bırakırlardı ki iştimada hiç bir yere dayanmadan ayakta uyuduğumu rüya gördüğümü bilirim.

Eğer doğrudan rem uykusuna geçmeyi öğrenirseniz bu şekilde uyumak hayatınıza başarı katar. Ham çalışmak için daha fazla vaktiniz olur hem de beyniniz öğrendiklerinizi daha iyi işler ve daha çoğunu hatırlarsınız. Daha çok yaşar daha az uyur, yaşadıklarınızın daha çoğunu hatırlarsınız.

Ama rem uykusu eksikliği kötüdür. Eğer rem uykusuna geçmeyi öğrenemezseniz gününüz sarhoş gibi geçer.
Sürekli kafanız az çalışır.
Bilimsel olarak 11 gün rem uykusundan mahrum kalmak ölümcül sonuçlara götürür.