atcos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye için 0,04 ve amerika gibi belirlediğim 12-13 ülke için 0,15 krş ebm (edinme başı maliyet) ile günlük belirlediğim bütçelere ulaşıyorum. Benim gördüğüm olay adwords de esas ücret tbm üzerinden alınıyor. Gösterimin yüzde 30 civarı tıklama, tıklamanın da yüzde 30 civarı indirme alıyor. Ülkeleri de kendi içinde sınıflandırmak gerekiyor bence. 1 uygulama için 3-4 farklı ülkeler grubu oluşturup yayınlayabilirsiniz. En önemlisi ise uygulamanız gerçekten kaliteli ise reklama binlerce lira harcamazsınız. Güzel bir uygulamaya güzel bir ASO hazırlanırsa daha da etkili olursunuz. Yazmış iken bi düşüncemi daha yazam kullanıcınızın fazla olduğu ve kazancı iyi olan ülkeler için uygulamanın o dilde de kullanılmasını sağlayın enazından google play mağazasında ki uygulama ismi kısa açıklama ve tanıtım yazınız o dilde olsun derim.
Aslında oyunun global bir kaç dil çevirisi olsada,ilk reklam hedefim maliyet bakımından düşük olan Türkiye olacak.Burdan geri dönüşüm arttıkça yurtdışı reklam vermeye planlıyorum.Dediğiniz gibi gösterme/ tıklama / indirme oranı 30% olursa bu benim için çok iyi keza oyunumda kaliteli zaten.ASO'ya gelince adwords indirmeleri buna nasıl katkı sağlıyor bilmiyorum,daha çok keyword indirmeler işe yarıyor sanırım.

Er7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu anda Türkiye'De 0,05 TL maliyetle 1000 civarı indirme yakaladığım bir uygulamam için.
ABD başta olmak üzere para getiren ülkelerde yayınlandığında aldığım maliyet geri dönüşü ortalama 0,09 TL civarında.
Ancak dikkatinizi çekmek istediğim konu şudur benim uygulamalarım basit kullanışlı uygulamalar ve kasmıyorum çok fazla indirilsin diye.
Şu anda bu reklam için konuştuğum uygulamamın indirim sayısı 3000 civarı.
Selamlar.
Bahsettiğiniz indirmeyi gün içinde alabiliyormusunuz ? Yoksa belli bir zamana mı yayılıyor ?