shevsevko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üreteceğin ürün/hizmet katma değeri olan bir şey olması gerek. Ankara’yı bilmiyorum ama ben başka bir şehirde açmaya çalıştım. Pek bir zorlukla karşılaşmadım.
Teşekkürler hocam

mcfearcombat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknopark 'ta firmam bulunmakta. Genel olarak teknoparkların prosüdürü diğer dışardaki firmalara göre çok farklı işlemekte ve teknoparkların oldukça yükümlülükleri bulunmakta ( Firmalar açısından ). Her teknoloji geliştirme bölgesinin yönetici şirketinin farklı prosüdürleri bulunmakta ancak genel oalrak işleyiş hemen hemen aynı. Sorularınızı yazabilirseniz cevaplamaya gayret gösteririm.
Mesala bir girişim var bunun için tutmak istiyorum.Tek başımayım şu an burada açtığımda ilk olarak vergi vs vermem gerekiyor mu çünkü şu anda gelişme aşamasında.

Tercih etme sebebim buralarda birçok kişiyle tanışabilirim bu da daha çok fikir demektir.

Ayrıca alan nasıl kiralaniyor masa pc vs ben mi götürüyorum.

Mesala 1 yıl kalabilir miyim? Ankara da ODTÜ teknopark düşünüyormuş orayı araştırıyorum

trmabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özetle; Bir projen olacak, heyete sokup teknoparkta geliştirme izni alacaksın.
Daha sonra proje için kendi cebinden maliyeti çıkartıp hibe edeceksin.
Sonra "TORPİLİN OLACAK." birilerinden yardım alacaksın ki heyet seni geçirsin.
En son devletten alacağın yüklü miktarda para + kendi hibe ettiğin parayla heyete sunduğun projeyi 2 sene içinde bitirecek ve teslim edeceksin.

Teknopark'ın sana kattığı bir çok avantaj var mesela vergi indirimi var, üniversite mezunlarını işe alırsan % bilmem kaçını devlet ödüyor gibi.. bilmediğim çok şey var.
Torpilin yoksa heyette boşuna başvurma.
Hocam iyi de 2 yılda bitecek birşey değil ki zorlasan 1 ayda biter.

Ayrıca torpil ile hiç bir yere gelmedim.Allah büyük elbet birşey olur teşekkürler

bagimsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Torpil ile yola cikarsan
* Yaratan Allah a sirk kosmus olursun(çünkü ona guvenmediginden işin olsun diye araya aciz bir varlik olan insani koyuyorsun)
* Kul hakki yemis olursun(cunku ise yaramaz vir projen varsa ve torpil ile bunu heyetten gecirirsen, gercekten iyi projeleri olanlarin hakkini yemis olursun)
*Haram yemis olursun (kul hakki ile para kazandigin icin)
* Bir gun birisi bunu sana soyler (yerin dibine girersin)
* Baskasinin oyuncagi olursun (torpil yapanlar babasinin hayrina yapmayacak)
* Bi b....tan anlamayan insanlarla calisirsin. (Çünkü torpil isin icinde varsa senden oncekiler, yardım alacagin kuruluşlardaki torpilliler vardir. Ayrica torpil sistemine su tasiyanda sen olursun)
*Egri duvar eninde sonunda yikilir. (Sen de - cenabet elle kurban kesmiş oldugunu unutup ben nerde hata yaptim diye kanser olursun)

Sakın Torpil yaptirma. Heyetin tamami tanidigin da olsa torpil ve musamaha gostermemelerini sadece projenin ise yarar olup olmadığını degerlendirmelerini iste. Mumkunse heyete tanidigin insanlarin girmesini engelle.

Yaratan Allah'ın adaleti geç olmaz.
Hocam merak etmeyin torpil denilen şeye sığınacak biri değilim nitekim hayattaki her başarim kendim çalışarak kazandım.

Herşeyi geçelim o kadro da bir Allahın kulu tanıdık yok
Onu da geçelim torpil para vs onu verecek güçte yok Gökte uçan kuş yerdeki karınca denizdeki balık bile karnını duyuyorsa Allah Hüseyine de rızk verir elbette.

ahmetbaslik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet tamamen torpil ile işleyen bir sistem var. Başvurularını dikkate bile almayabilirler.
Ben şansımı deneyeyim ne olacağı belli olmaz
Hayırlısı olsun diyelim