usta doğru demiş..
devirli sürün dizel arabayı hocam.. yüksek devirde 5-6 km yol alın..
2. viteste 3-3500 devirle sürün yeter..
4 bin devir biraz sıkıntı olabilir..
devirli kullanımdan sonra geçmezse o filtreyi iptal edebiliyorsunuz bilginiz olsun
Benim aracımda da aynısı olmuştu ve sanırım sizde benim gibi şehir içinde yavaş ve düşük devirde kullanıyorsanız ondan dolayıdır. Yüksek devirde aracı bir kaç km kullanın sorun kalmayacak partikür kendisini temizleyecektir korkulacak bir durum değil.
Yıllarca Dizel araç kullanmış biri olarak.Tamamen arabayı devirsiz kullanıyorsunuz sebebi budur, aracı kısa mesafelerde büyük viteslerde kullanmaktan da oluyor. gaza basmaktan kormayın arabayı 2000 devir üzeri kullanının genelde..Yakıt aldığınız yeri değiştirin, demek ki o arabaya yaramıyor. Marka vermek istemiyorum, ama adı sanı belli olmayan 40-50 kuruş ucuz diye aldığınız bu yakıtların katkıları da partikül filtresini tıkıyor.1. Şehirler arası bir yola çıkın, 3 viteste yüksek devirlerle kullanın, hiç durmadan uyarı gidene kadar hatta gittikten sonra bile iyice yüksek devirde kulanın. Bu sırada araba dünyanın yakıtını yakacak bilginiz olsun.
Filtre almaktan ise direk iptal ettir hemde araç rahatlar
Beyler baya bir denedim 30-40 km civarinda yol yaptim ancak araba en son 2800 devire cikiyor, 2800 den fazla devir olmadigi icin bir sonuc alamadim. Arabamda hala isik yaniyor ve cekis baya dusuyor.