AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Şöyle bir durum var, E-Devlet'e güvenmeyin, doğum gününüze göre 31 aralık yazan yazı birden değişebilir. Daha erken bir tarih olabilir, bana da öyle oldu çünkü. Tecilliyim sanıyordum, cep telefonuma sms geldi, 1 hafta sonra da jandarma yolumu kesti. Tecil süreniz bitmeden yüksek lisans vs. başvurabilirseniz iyi olur. ( Tarih dolunca yoklama kaçağı olursunuz, asker kaçağı değil yani )
2- Eskiden polis gelip bilgi alırdı, belge vs. birşey verince dosyayı kapatırdı. Polis sizi bulamaz ya da belge veremezseniz askere bilgi verirdi. Artık bu olay bitti, 3 yıla yakın kaçak durumlarında gezdim, eskiden gelen polis bile gelmedi. Yani eve gelip götürürler olayı bitti. Ha 18 yaşında olursunuz da, 35 olmuşsunuzdur, o zaman ne olur bilmem. Bizim durumlarda eve gelme durumu yok, eve gelir alırlar diyen ya eski askerlerdir yaşları ileri olan büyüklerimiz, ya da askerliğinde güzel günler yaşamıştır bilerek yapıyordur. Eve gelmezler, o devir bitti.
3- Yolda önünüzü kestiler diyelim, 15 gün teslim olayı şu, birgün siz gideceğim dediğinizde yoklama kaçağısınız, gittiniz. Cezanız 1 yıllık 120 tl oluyor. Ama bu belge doldurulup herhangi bir dönemde gittiyseniz ceza 1500 tl gibi birşey oluyor. Onun dışında çokta birşey olmuyor ama yakalanmamak iyidir. / polis GBT sinde birşey olmuyor, jandarma yol kesiyorsa veya üzerinize olan arabayla uzun yola çıkarsanız vs. Teslim olacağım kağıdına imza atıyorsunuz, yolunuza devam ediyorsunuz kısaca.
4- Valla ben 32 olacağım, ne arayan var ne soran. 40'a kadar yolu var ama, lisans okuyarak 29 - Yüksek lisans yaparakta 35 yaşına kadar tecil edersiniz, en temizi bu yöntemlerdir.
Yakalanırsanız 1500 TL + her yıl 1000 tl cezaya eklenir. Yakalanmazsanız 120 tl civarı + 100/150 tl de yıllık gibi.
-----------------------------------------
Ama dediğim yöntemler iyidir, sıkıntınız varsa kafanız rahat olur, Aöf okuyarak da ertelenebiliyor.
cevaplar için teşekkürler hocam. aöf öğrencisiyim ama mezun olamadım. alttan üstten ders derken kötüye gidiyor durum yoksa dediğiniz gibi yüksek lisans vs güzel bir yöntemmiş. kafamda ki baya bir soruya yanıt oldunuz. çok teşekkür ediyorum.

Edited: bu arada hocam yasal olarak çalışma hakları nasıl oluyor. Kurumsal firmada calısabilirmiyiz yoksa kaçak köçek mi takılmamız gerekli
@AlperDemircan;