AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
30'a kadar zaten sıkıntı yok. Üni. aöf kaydı dondurmayın ama. Çünkü okul yıllık tecil eder, ha olacak sorun da yoklama kaçağı durumuna düşersiniz, şubeye gidip ben lisansı bitireceğim, dondurmuştum, tecil bitmiş, yeniden aktif edeceğim ıvır zıvır şube ve aöf bürolarında uğraşır durursunuz. Onun yerine kaydı yenileyin geçin, 30'a kadar yolu var.
32 olacağım, 3 aydır askerlik şubelerindeyim, firar eden adamlar var, memurlarla sohbet ediyoruz.
Yani şubeler artık sivil, sadece onaylanacak işlemler için komutanın odasına giriyoruz, o da sivillerle kala kala espri yapmayı bile öğrenmiş.
Kısacası çok dert etmeye gerek yok. 31'de uzun yolda jandarma (araç plakamdan) yolumu kesti, doldurdu tutanağı, kolay gelsin dedik yolumuza baktık.
Onun dışında birşey olmaz. Ki, kaçak durumuna düşüyorum işlem yapamazmıyız vs. önerilerimde geçen yıl 3 farklı memur ve doktor kaçak kal ne olacak vs. dediler.
Hocam benim bu konuda merak ettiğim bir kaç bilgi var. Müsait olduğunuzda cevaplarsanız sevinirim..
Maddeler halinde yazıyorum ki, cevaplarınız ve sorular karışmasın;
1- 29 Yaşındayım. E devlette tecil 2018 31 aralık diyor. 1 Ocakta ben asker kaçağı mı olacağım ?
2- diyelim askere gitmedim. asker kaçağı ya da yoklama kaçağı neyse o duruma düştüm. Eve gelip beni alıp askere götürecek ler mi ? Bazıları yok öyle birşey derken, bazıları da alırlar diyor.
3- bu kaçak durumunda iken, yolda çevirmeye vs girdim diyelim. 1 kağıt veriyorlar şubeye gidip teslim oluyorsun fln diyorlar. Bu durum nasıl gerçekleşiyor acaba ? sizin mutlak bilginiz vardır diye düşünüyorum.
4- kaçak vb durumda iken, şubeye gitmez, çevirmelere girmez isem nereye kadar kaçak durumunda kalabilirim ? amacım hiç gitmemek değil. fakat şartlarım gitmeme engel. o yüzden soruyorum yanlıs anlasılmasın.