Ben de yurtdışında universiteden döndüğümde gideyim aradan çıksın demiştim kontrole girdim 1.94 boy yalanım olmasın ama 120-125 kg civarıydım ve gitmek istememe rağmen erteleme yaptılar üstüne üstlük komutan bana açık açık 5-6 kilo daha alırsan seneye direk çürük veririz dedi... Ertesi sene 2. gidişimde de direk çürük verdiler 3. kontrole bırakmadılar.. Benim anlamadığım nokta boyum zaten 1.94 ve 120 kiloyken bile öyle çok obez değildim hafif göbekliydim neden böyle dediler de kabul etmediler acaba boy/kilo oranı mı yanlış ? Yanlış hatırlamıyorsam komutana neden ben gidemiyorum şu anda dediğimde "sen kriterlere göre obezsin ve askerde kalp krizi geçirip ölsen ailenin bizi dava etme hakkı var" demişti... Bunun üzerinden tabi 8-9 sene geçti bugüne kadar da ekstra bir sıkıntı yaşamadım askerlik ile, defalarca çevirmelere vs takıldım kontrol yaptılar bir şey çıkmadı, 3-4 iş değiştirdim girdim çıktım yine bir sıkıntı olmadı...
Konu dışı ama heyette U şeklinde masada oturmuş 15-20 tane doktorun önünde üzerinde bir tek don ile durupta heyet başkanının 33/D/F1 onaylıyor musunuz diyipte hepsinin tek tek evet demesi acayip gurur kırıcı Hayır yani zaten tüm kontroller yapılmış evraklar hazırlanmış neden çıplak duruyoruz arkadaş neyin peşindesiniz siz