Merhabalar , web işlerinle kendim uğraşmaktayım ancak başkalarına iş yapmıyorum. Bir yakınım aracılığıyla bana ulaştılar ofisleri için site istiyorlar. Şimdi sormak istediklerim.
Domain ve web hostingi kendi adıma alıp yönetmem mi doğru , yoksa müşteri adı soyadı ile hosting firmasına kayıt olup müşteri adına almak mı doğru? Yasal yollar açısından soruyorum. Hazır Wordpress bir sistem kurulacak ücretli tema alınacak ufak tefek seo ayarları yapılacak , kendim için de bir ücret alıcam. Hazır sistemler olduğu için çok fazla yapacağım birşey yok , ne kadar talep etmek etik olur?
Talep fiyat konusunda birşey diyemiyorum site nedir ne değildir , ancak seo , sosyal medya yönetimi gibi işlemler için aylık fiyatlandırma yapacaksınız dilerseniz onuda senelik ödeyebilirler extradır o. Ayrıca normalde domain aldırıp sadece firmalar kendi sunucularına yönlendirmelerini talep ediyorlar müşterilerden sadece. Hosting verenlerde onların adına alıyor genelde domaini aldırıyorlar müşterilerine firmalar. Ama ben genelde müşterilere referans linkini gönderip ben burayı öneriyorum diyorum. Hosting ve domaini onlar alıp ödemesini yapıyorlar. Fiyattan düşüyorum anahtar teslimde. Ben bu şekilde çalışıyorum genelde domaini aldırırlar sadece müşterilere