Hocam peki neden şu açıdan bakmıyorsunuz?
İnsanlık için ve yeryüzü için çok çok büyük katkıları olan bir insana birileri "Allah rahmet eylesin" derken, inandığı Allah'a bu adam KAFİR idi ama iyi insandı, bizler için çok faydalı bir yaşamı vardı, sana da inanmazdı ama sen affedicisindir, benim dileğim bu KAFİR'i affetmendir, takdir senindir demek istemiş olamaz mı? Veya benzer veya farklı birşey. Yani her şeyi sorgulayan genelde inancı zayıf olan felsefeciler gibi, sizde aşırı inançtan sorguluyorsunuz ama, bırakalım herkes kendi inancını sorgulasın. Kul ile Allah arasına da girmeyelim yani, cidden yeryüzünde çok fazla sorun var. Bizler yanlış işlerle zaman kaybediyoruz.
Canim kardesim,
Su ana kadar faydalandigim eserlerin cogunu gayr-i muslimler kaleme almistir.Fenni ve ictimai ilimlerde insanliga katki saglamis insanlar tabiki iyilik ile anilmalidir.Lakin dini feraizler ele aldindiginda ne yazik ki,vicdani melikelerimizi bir kenara birakmaliyiz.
Adam bilim adamidir,lakin aklini Allah'in olmadigini zerketmek icin kullaniyordur...Simdi biz bu adama kuantum hakkinda yararli calismalar yapti diye,rahmet mi okumaliyiz?Farkindaysan ben beddua etmiyorum.Sade "rahmet" okunmayacagi konusunda bir terennum de bulundum.
Gunumuz gencligi din de hukum veren ayet ve hadislerden o kadar bi haber ki,en ufak mevzuda bir karsi durus sergileyebiliyor.Lakin islamin dogrulari kati ve asikardir.
Neyse kirdiysak hakkinizi helal edin,yararli munazaralar da gorusmek uzere...