Ya ben bu milleti anlamıyorum. Direkt suçu üniversite öğrencilerine yıkmışlar. Tamam üniversite öğrencileri de suçlu, liselilerde suçlu. Temel sorun bu öğrencilerin anne ve babalarında. Kendimizi geliştirmeye, öğrenmeye dayalı bir toplum değiliz, tamamen sığ düşünceliyiz. İnsanlar üretmeye değil, bulunduğu şehirde çok iş yapan kim varsa onun kopyasını yapma peşinde. Örneğin kimse demiyor ki, ya bu adam bu tişörtü satıyor da ben şu tişörte şunu yapıp daha çok satabilirim. Bu her sektörde geçerli. Herkes şan, şöhret, gösteriş peşinde. Esnaflığa, ticarete merakı olanlarda büyüme değil aylık 3000 lira kazansam paşalar gibi yaşarım derdinde.
Sosyal devletimiz var lafta, devlet sosyal değil, yatırımcı yok, ülkede ki zenginlerin %80'i laz ve melek yatırımcı nedir bilen yok. Tek bildikleri yıllık kazandıkları on milyonlarca liradan 300-500 binini derneklere bağışlamak. Dekanlar torpilli, siyasetçiler rantçı, memurlar salla başı, al maaşı. Üretmeyelim, tüketelim. Seçim zamanı geldiğinde de ortaya bir yerli araba lafı atalım, kimse arabayı kendi yapmaya çalışmazsa televizyona çıkalım ama hiç hibe veren, kolaylık sağlayan devlet olmadan "ŞU ARABAYI YAPABİLECEK Bİ BABAYİĞİT YOK MU?" diyelim. Yok işte.
Tarımcı kazanamadığından ağlar işi bırakır. Çünkü devleti onun ürettiği nohutu almak yerine gidip Kanada'dan alıyor. Neden? Bunu bir kaç AKP'li vatandaşa sordum dediler ki, biz onlardan ürün alalım ki, bizim büyük şirketlerimiz orada iş alabilsin. Yapma yav.
Kimseyi gömmeye çalışmıyorum, kimseye laf atmıyorum, kimseyi eziklemiyorum fakat insanlar sağcı da olsa, solcu da olsa şapkasını önüne alıp düşünecek arkadaş.