LANCE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çalışan elbet geçiniyor ama nasıl geçiniyor? İleri düzey ekonomilere sahip ülkelerde ki çalışanlarla bizdeki çalışanlar arasındaki refah farkını herhalde tartışmayacağız burada tartışalacak bir durum yok her şey ortada.
Çalışarak zengin olunmayacağı aşikar. Üniversite gençliğine bende soruyorum işte falanca bölümü niye okuyorsun, cevap hep falanca yerde çalışmak için. Çok nadir birisinden ya ben şöyle bir iş kuracağım iş yeri açacağım falan.
Ancak hemen hemen herkes sıfırdan başlıyor sıfırdan başlayan birinin bir iş kurmasıda çok zor gözüküyor. İş kuracak parayı toparlaması içinde yıllarca birikim yapması gerekiyor. Bu birikimi yapana kadar da yaş geçiyor bir bakmış çoluk çocuğa karışmış bu seferde yerinden kıpırdayamıyor.
90 metre kare basit bir ev için 10 yıl borç ödemek zorunda kalıyor.
TLC diye bir kanal var izlemeni tavsiye ediyorum. Emlak avcıları, Alaskada yaşam gibi böyle enteresan belgeseller var. Orta düzey çalışanların nasıl evler arabalar aldığını ve nasıl bir hayat yaşadığını izlemeni tavsiye ederim. Sonra bu geçinme kıyaslarını yapmanı isterim. Çünkü senin de şuan yaptığın kusura bakma ama klavye delikanlılığına yine klavye delikanlılığı ile cevap vermek.
Genel anlamda söylediklerinizde haklısınız. Ama birkaç eleştirim olacak. Dünya üzerinde kurulan şirketlerin bir çoğu 0 'dan kuruluyor. Evet insanların evlenmeye hakkı var. Fakat eğer Ülkenize faydalı olabilecek projeleriniz ve hayalleriniz varken evleniyorsanız, bu sebeple projeleriniz gerçekleşmiyorsa, vatana ihanet etmişsiniz demektir.
Farkı ülkelerle kıyaslama durumunu ben kabul etmiyorum. Adamlar bizim bu gün üretime yeni başladığımız şeyleri 100 yıl önce üretmeye başlamışlar. Kimisinin de yer altı kaynakları zengin. Bu ülkeler ile tabi ki bizim şu anda boy ölçüşmemiz mümkün değil. 2 seçeneğimiz var. Ya ülkemize sahip çıkacağız, ya da gidip o ülkelerde yaşayacağız.
Teknolojiden bu kadar uzak kalmamızda bizim suçumuz yok. Dedelerimiz, babalarımız malesef ki zamanında adamlarla boy ölçüşememiş. Şimdi bizler bunun - 'lerini yaşıyoruz. İnşallah birlik olarak herşeyin üstesinden geliriz.