Şu anda çalışan herkes, bir şekilde geçiniyor. Yani sistem sana çalışman karşılığında geçinebileceğin kadar parayı veriyor.
Düşünelim ki dolar 1 TL : Ne olacak sanıyorsunuz ? Asgari ücret 500 TL olacak. Sistem her zaman çalışana geçinebileceği kadar parayı verecek.
Önce bu gerçeği kabullenin. Çalışarak zengin olamayacağınızı anlayın. Sistemi beğenmeyen varsa gitsin 2 inek alsın köyde yaşasın, bu kadar basit.
Üretimden bahseden arkadaşlar olmuş, evet çok doğru üretim yapmamız gerekiyor, fakat ;;;;;;; Üniversitelerin en başarılı öğrencileri, daha mezun olmadan büyük şirketler tarafından kapılıyor. Bu öğrenciler de kendini bir *** sanıyor. Gidin üniversiteler 'de bi öğrencilere hayalini sorun. Çift ana dal yapan çok başarılı arkadaşlarım. 1 sene bedava stajer olarak çalıştılar. En başarılı dediğimiz kişilerin tek hayali büyük bir şirkette çalışmak.
Bu gün devletin ittirmesiyle birşeyler yapılmaya çalışılıyor. Ama nereye kadar ? Yıllardır 10 tane markanın arabasını ülkemizde üretiyoruz. 1 tane vicdansız da çıkıp araba üreteyim demiyor. Onu bile devlet yapmaya çalışıyor.
Devlet biziz, Ülke biziz, Türkiye biziz. Burada bir yazı yazmadan önce aynanın karşısına geçin ve bakın. Ben bu ülke için ne yaptım diye kendinize sorun. Daha sonra burada klavye delikanlılığı yapın.
Çalışan elbet geçiniyor ama nasıl geçiniyor? İleri düzey ekonomilere sahip ülkelerde ki çalışanlarla bizdeki çalışanlar arasındaki refah farkını herhalde tartışmayacağız burada tartışalacak bir durum yok her şey ortada.
Çalışarak zengin olunmayacağı aşikar. Üniversite gençliğine bende soruyorum işte falanca bölümü niye okuyorsun, cevap hep falanca yerde çalışmak için. Çok nadir birisinden ya ben şöyle bir iş kuracağım iş yeri açacağım falan.
Ancak hemen hemen herkes sıfırdan başlıyor sıfırdan başlayan birinin bir iş kurmasıda çok zor gözüküyor. İş kuracak parayı toparlaması içinde yıllarca birikim yapması gerekiyor. Bu birikimi yapana kadar da yaş geçiyor bir bakmış çoluk çocuğa karışmış bu seferde yerinden kıpırdayamıyor.
90 metre kare basit bir ev için 10 yıl borç ödemek zorunda kalıyor.
TLC diye bir kanal var izlemeni tavsiye ediyorum. Emlak avcıları, Alaskada yaşam gibi böyle enteresan belgeseller var. Orta düzey çalışanların nasıl evler arabalar aldığını ve nasıl bir hayat yaşadığını izlemeni tavsiye ederim. Sonra bu geçinme kıyaslarını yapmanı isterim. Çünkü senin de şuan yaptığın kusura bakma ama klavye delikanlılığına yine klavye delikanlılığı ile cevap vermek.