Beyler internet marketing biliyorsanız internetten herşeyi satabilirsiniz.
Eğer internet marketing bilmiyorsanız hiç bir şey satamazsınız.
Daha önce internetten bir şey satmadıysanız, dropshipping ile bir şey satma ihtimaliniz de düşüktür.
Dropshipping başkasının malını satma işidir. Ama mal size ait olmadığı için fiyatı siz belirleyemezsiniz.
Kar marjını siz belirleyemediğiniz, piyasa koşulları berlilediği için sizin gibi reklama para harcayan işi bilmeyenler sizin daha fazla para harcamanızı gerektirir.
Bu işi reklamla götürmek için başkalarının bulamadığı malları keşfetmeniz gerekir.
Yok herkesi sattığı malları satacaksanız, hedef kitlenize (müşterilerinize) reklam dışında daha ucuza ulaşmanın yollarını keşfetmeniz gerekir.
Malı bilmiyorsanız, piyasayı bilmiyorsanız, hedef kitlenizi tanımıyorsanız, stratejiniz yok ya da yetersizse başarı şansa kalır.
Dünyada bir ton arkadaşlık sitesi varken, facebook nasıl aralarında sıyrıldı? Reklam ile mi?
Elektronik pazarlama çok geniş bir kavram. Eğer bu alanda deneyiminiz yoksa dropshipping ya da stoklu çalışmak farketmez.
Email marketing bilmeniz lazım, seo bilmeniz lazım, sosyal medya marketing bilmeniz lazım, landing page hazırlama, a&b testleri vesaire bir sürü tatavası var bu işin.
Bir de eğer, çok iyi bir ürün bulursanız, çok iyi bir taktik geliştirir ya da keşfederseniz, ağzınızı sıkı tutun.
İşinizi iyi gizleyin, internette işler çevredeki başarılı adamları gözetleyip oraya zıplayan adamlar sayesinde hep çabuk bozulur.
Mesela iç çamaşırı üzerine çok iyi bir fikrim var.
İnternetten pazarlama benim işim, internetten birşeyler nasıl satılır dinamiklerini gayet iyi biliyorum. Ama bu işe girmiyorum.
Nedeni basit, çünkü bir ürünü satabilmek için malı tanımanız lazım ve ben iç çamaşırı ve tekstil konusunda hiç bir şey bilmiyorum.
Çeşidi ve kalitesi çok farklı ürünler var piyasada.
Pazarlamayı bilmeyen adam diyebilir ki, çek xml ile 5000 parça ürün, ver reklamı sat. Ama bu strateji ile harcadığınız para ve zaman kazandığınız paraya değmez.
Malları bilmeniz, o malların içinden kar marjı güzel, fiyat kalite performansı iyi, ve talebi yüksek ürünleri keşfedip, zamanınızı ve bütçenizi genel reklamlara değil, bubir kaç hedef ürüne özel reklamlara harcamanız gerekir. Yoksa sitenin geneline, ürünlerin geneline yönelik reklam ve pazarlama stratejileri para kazandırmaz.
Ben malı öğrenene kadar kaybedeceğim süreyi bildiğim bir malı satmak için kullanırım para kazanırım.
Yani bilmediğin bir sulara yelken açmayacaksın, yoksa gemiyi batırabilirsin.