Olaya her zaman Ev sahibi yönünden bakmamak gerek gelin ben size birde direk yakın şahidi olduğum bir olayı anlatayım

Maalesef bu olayın bir benzeride eniştemin başına geldi ama kiracı olarak.

Ev kiraladılar emlakçıdan neyse komisyonunu verdiler ve depozito + 1 kira sonra eve geçtiler.

2 ay Kira ödediler sonra birden sabah eve bankadan birileri geldi.

Ev sahibinin borcu varmış ve banka eve haciz koyup satılığa çıkartıcakmış.

Tabikide eniştem küplere bindi adam doğal olarak evini ta başka şehirden nakliye masrafı, emlakcısı, şusu busu derken dünyanın parasını harcayıp geldi.

Sonra birden 2 ay sonra eve bankacılar geliyor ve eve el koyuyor.

Banka 1 ay taciz etti evden filan çıkın satacağız vs. diye tabikide eniştem çıkmadı.

Şu an 6 ay oldu mahkemelikler daha mahkeme başlıyalıda 1 ay oldu sanırım.

Eniştem doğal olarak Nakliye masrafını, emlakcı komisyonunu ve ödediği depozito dahil tüm masrafını istiyor.

Geçenlerde biri daha gelmiş evi ben alacağım bankadan kesin çıkarmısın diye eniştem verin benim yaptığım masrafı çıkayım daha 6 ay oldu oturalı bir gün yüzü göstermediniz dedi.

Adam 2 aydır eve gelip gidenler oluyor birde yok biz alacağız bir görelim car curt. Huzurları hiçbirşeyleri kalmadı.

Yemin ediyorum bu ülkede kiracı olmakta çok zor.

Açıkcası gerçekten sıkıntılı süreçler. Şu an eniştem avukatta tuttu çok yakın bir arkadaşı adam demiş tüm masrafları ya eski ev sahibinden yada size bu olayları bildiği halde kiralıyan emlakcıdan misliyle alacağız diye. İşin yolu nereye gider bilmiyorum ama kimse kimseyi kira sözleşmesi bitene kadar çıkartamaz burda atıp tutanlar gibi kolay değil o işler süreç 1 yıldan fazla sürebiliyor.

Kısacası ev sahibi evi size sattıysa bu durum kiracıyı ilgilendirmez. Adam zaten sağ duyulu biriyse süre tanırsın çıkar ama sizde öyle bir imkanda yok belliki. Ya mahkemeye verip aylarca bekliyeceksiniz yada anlaşma yoluna gidiceksiniz.

Bana kalırsa 5 Bin TL ayırın kenara ve kiracının nakliye, 2 kira ve depozitosunu ödeyip başka eve taşındırın. Eminim kabul edicektir diretmeden.

Yoksa el mecbur yasal süreç bekliyeceksiniz kaldıki dile kolay sizdeki kiracı 7 yıldır o evde oturuyormuş biraz duygu sömürüsü mahkemede yapar bir bakarsınız 3 ay sonraya dava tarihi gitmiş.

Olay her 2 açıdanda zor Allah yardımcınız olsun.