Kanunen haklı olduğunu söylemiştiniz o yüzden yazdım. Kiracıdan tahliye tahüddnamesi alınmadıysa iş çok zor oluyor. Daha önce bu tarz olaylarla çok uğraştım. inanın çelik gibi siniriniz varsa bile yoruluyorsunuz.
1. Ev alırken Muhakak kiracı ile önceden anlaşacaksınız, kiracıdan Tahliye Tahüdnamesi almanız şart, Bunu vermiyorsa o evi almayın uğraşır durursunuz.
2. Evi satan kişiler sizi kandıracaktır, Kiracı evden çıkacak falan, Çıkacak ise Tahliye Tahüdnamesini zaten imzalar, İmzalamıyorsa sözleşmeye şart koyarsınız. Mülk sahibinden evin %10 kadar bir bedeli kesersiniz kiracı çıkınca size taktim ederim dersiniz olur biter.
3. Üsteki iki seçeneği yapmamışsanız, ve tapu devrini yapmışsanız. Kiracı size zor koşuyorsa 1. öncelik tatlı dille köprüyü geçene kadar ayıya dayı demekten geçiyor 5-10 bin harcayıp gerekirse kiracıyı ikna etmek en kolayı bu aşamada, Siz kanunen haklı ve evin sahibin olabilirsiniz, ama Koz bir defa kiracının eline geçmiş çıkmıyorum diye diretmesinin en büyük amacı zaten sizi maddi anlamda hırpalamak.
4. Adamı asla tehdit vs etmeyin ne çok sert olun ne de çok tatlı dilli, keza eve çıkarken büyük zararlar verebilir. ( Kapıların söküldüğü,duvarların pastel boya ile boyandığı,odalara pisliklerin bırakıldığını gözlerim ile gördüm.
5. Eğer kiracı çıkmama konusunda ısrar ediyorsa hukuki süreç başlar. ilk süreç Evi aldıktan 1 ay içinde noterden tahliye talebinde bulunacaksınız, yine bu süre içinde kaymakamlığa gidip eğer ailenizin yaşayacağı başkaca ev yoksa ağlayıp zırlayacaksınız. Evi aldık boşaltılmasını istiyorum falan diye.. polis zoru ile boşaltılacak yine bir miktar paranız gidecek. Noter ihtarından sonra 6 ay sonra dava açma hakkınız oluyor. dava da kaç sene sürer siz hesaplayın.
6. Kira kontratı süresine bakın, evi daha önce aldığınız şahısta var ise alın, süresi dolmadan önce yine kontrat ile birlikte çıkması için noterden yazı yollayın. bir avukattan yardım alın.
7. Kiracı bey veya adamın evden çıkması için şartları zorlayın, evi tadilat edeceğim,diyip pimapenleri falan sökün en kötü çünkü dava olayı çok uzun sürüyor adam işi biliyorsa sizi uğraştırır. Ha adam ceza evinden çıkmış bir adam ise ondan iki kere korkun çünkü bu adamlar işi gücü yok kanun okuyor, avukat kadar kanunları biliyorlar genelde, Size fiziki zarar vereeğinden değilde hukuki verebileceği zararlardan korkun.
Hocam bakın son kez yazıyorum

Sizi anlıyorum fakat siz benim size ters gittiğimi düşünerek sürekli açıklama işine giriyorsunuz. Kanunen haklı olduğunu söylediğim için yazmışsınız adam zaten kanunlar çerçevesinde haklı durumda. Mahkemenin aylar yıllar süreceğini söyleyip duruyorlar madem kanun geç tecelli edecek birçok arkadaşın yazdığı zorlama yolunu tercih etsin. Ben burada kanunen haklı demekten başka birşey yazmadım bana açıklama yapmanıza gerek yok o yüzden. Teşekkür ederim bilgilerimi tazelediğiniz için. Konu sahibi arkadaşa kolaylıklar dilerim umarım yakın zaman da çözüme kavuşur sorunu.
Kalın sağlıcakla.