Kiev Politeknik Üniversitesi mi ? Hayırlı olsun. Ben de birkaç ay Ukrayna'da okudum. Soğuktan bıraktım geldim. Ucuz diye gitmiştim 2003teydi galiba.
Ukrayna'da büyük belli başlı televizyon kanalları var. Bildiklerimden isimlerini vereyim, nette canlı yayını vardır mutlaka.
Maide
Nadia TV
Bigudi
Unian
Otv (müzik kanalı)
Golona yada Glovna (müzik kanalı)
Zik
Rada
RTI (
www.rti.ua sitesini hiç unutmadım bizim TRT gibi birşey)
KRT yada KRD de olabilir
Birde benim hep girdiğim
www.rapway.com.ua sitesi var. Bu da Rus ve Ukraynalı rap şarkılarını yayınlıyor. Bu rapleri dinleyerek telafuzumu vs geliştirmiştim. SmokyMO, Kacta, Pauk vs.
Birde ilk defa gidiyorsan bazı tavsiyelerim var. Genelde pansiyon gibi yerlerde kalıyorsun öğrenciler için. Ortak mutfağı oluyor. Ev tuttuysan ayrı konu. Ama tavsiyem tabak tencere tava al mutlaka. Kimse bulaşık yıkamıyor. Birde yabancı bir ülkedesin ne yenir bilmiyorsun. Adaptasyon sürecinde yurtta yemek yapmak en mantıklısı. Şimdi hava baya soğuktur. Oraya gidince çarşıda "strasglovada" dersen herkes anlar. Onların geyik kürkü eldiven ve şapkaları var. Onlardan alıp giymeni tavsiye ederim. Kürklü kısmı içte oluyor. Acayip sıcak tutuyor.
Selam,
Hayır, Taras Shevchenko Üniversitesi. 28.02.2018 ve 10.03.2018 tarihleri arasında turistik bir gezi için ilk kez ülkeyi görmek adına gidecektim, okul madem geliyorsun belgelerini de getir boşa gelmemiş olursun dedi. Gittim hem davetiye için belgelerimi verdim hemde 2 günü alışma süreci, toplam 10 gün kadar oranın normal rutin hayatını yaşadım.
Oranın mutfağında hiç zorlanmadım açıkcası, birde ben veganım çok zorlanırsam yunan salatası istedim peynir olmasın dedim karnımı yine doyurdum. Fakat Pilav vb. açısından haklısın güzel sade bir mutfak kurmak gerekir. Ev tutacağım ben, onunla ilgili hem gittim görüştüm hemde halen araştırıyorum.
Soğuk konusu da gittiğimde -20 falandı sanırım beni pek etkilemedi, yani Istanbul'un -2si daha soğuk geliyor bana. Kıyafetleri buradan götüreceğim, çok üşürsem söylediğin terimi not aldım hemen alır giyerim.
Televizyon kanallarını senin gibi bilen birinden öğrenmek benim için iyi oldu, hem IP TV hemde önerdiğin kanallara bakacağım. Tavsiyen için teşekkür ediyorum