Merhaba, seoyu öğrenemezsiniz. Seo öyle sabit kalıplar üzerine kurulu bir düzenden oluşmuyor. Fazlasıyla komplike ve tecrübe gerektiren yöntemler silsilesidir. Öğrenemezsiniz dememin nedeni ise, bir kişiden veya bir yerlerden öğrendiğiniz bilginin, bir süre sonra tamamen geçersiz olması hatta zararlı olmasıdır. Örneğin; 2017 yılında Google, AMP diye birşey çıkardı. Daha hızlı mobil sayfaları. Aradan 6 ay geçti amp ismini Instant yapma kararı aldılar. Şimdi de url yapısını değiştirecekmiş. Peki amp seo konusunda işe yarıyor mu dersen responsive bile olmayan siteleri 1.sırada görüyorum derim. Ufak bir örnek daha vermek istiyorum. Yine 2017 yılında Google Fred güncellemesi çıkardı. Bundan 2 yıl önce yararlı olacağına emin olduğumuz ve hatta hala %100 olumlu etki bırakacağına inandığımız tanıtım yazıları, paravan bloglar ve backlinker. Önceleri bu günceleleme sadece hacklink ve spam çalışanları etkileyeceği düşünülürken şimdi baktığımızda paravan blogları, tanıtım yazısı alanları etkiliyor. Backlinkten bahsetmiyorum bile. Aynı sektörden ekliyorsun sıkıntı, farklı sektörden ekliyorsun yine sıkıntı. 0 linkli siteler 1.sıralarda. Yani kısaca size şöyle özetleyim; İnanın yayınlanan yüzlerce seo tekniğinden bi haber o kadar site 1.sırada yıllardır duruyor ki, siz siz olun sitenizin insanlara hitap etmesi haricinde, kaliteli içerik oluşturmak haricinde hiçbir işlem yapmayın.
Hocam güzel cevabınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak sizin cevabınıza göre SEO alanında hizmet veren şirketlerin hiçbir vasfı kalmıyor. Forumda bu alanda o kadar çok backlink, tanıtım yazısı vs. satan arkadaşımız var ki etkisi olmasa kimse bunlara para vermez diye düşünüyorum. Kısacası bu duruma anlam veremiyorum. Kafam çok karışık bu konuda. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.