Hocam açıkçası bu yorumu düşünmeden yaptığınızı varsayıyorum. Ne halta yaradıkları belli olmayan siteler, ne şekilde bu dalgalanma haberlerini verdiklerini sitelerinde açıklıyorlar. Belirli sektörleri belirli kelimeleri ve belirli sıralamaları karıştırıp ortalama alıyorlar. Yani birşeye dayanarak söylüyorlar. Google her güncelleme yaptığında açıklamadı, açıklamak zorunda da değil.
Kod bilgim olsa; Türkiye'de algoro mu neydi? bu sistemi yapar sözde seo adına hiç bir şey yapmadan paraya para demezdim.
Bu sitelerin para kazandığı yer backlink satmalarıdır. (Bakınız bu site kurucuları ve firmanın diğer siteleri ne iş yapıyor.)
Dizi siteniz var. Cuma günkü diziyi o gece yayımladınız. Cuma-Cumartesi-Pazar günü hit tavan yaptı. Pazartesinden itibaren düştü.
Milli maç var; Sitenizde canlı yayınladınız. Hit o gün zirve. Ertesi gün sıfır oldu mu?
R10 forumda bile az hitli veya çok hitli site sahipleri en ufak hit düşüşünde konu açıyor. GÜNCELLEME GELDİ diye.
İnsanlarda algı bu yönde.
TEFE-TÜFE ortalamaları bazen tenis topu fiyatlarından tut hayatımızda işimize yaramayan ürünlerin ortalamalarıda baz alınarak yapılmakta.
Kusura bakmayınız ama ben bu tarz sitelerde vakit geçirmek yerine siteme 1 yazı atmayı tercih ederim.
Her kesin görüşü farklıdır. Benimkide bu yönde. Size göre düşünmedendir. Bana göre boşa zaman kaybedilecek sitedir.
Kaldı ki Google güncellemeleri her zaman açıklamıştır.
Tabii şuda var. Millet Google güncellemeleri Gizliyor diye iddiaları var.
Aynı sözde "Gizli Lozan Antlaşma maddeleri" gibi açılan yalan haberler