Arkadaşa Güzel yazısı için Teşekkür ediyorum Dediklerine'de katılıyorum kesinlikle Bir içerikte Max etiket saysı 3 olmalı ve rekabeti yüksek olan kelime yerine daha yerel bir etiket seçilmeli düşüncesi içindeyim.
Etiket sayısında max veya min diye bir kural veya yönerge yok, bunların hepsi deneyim ve tecrübelerden yola çıkarak yapılan yorumlar. Bunu cevaplamak istedim çünkü dışarıdan da okuyan pek çok kişi var konuları. İlla buymuş diye akıllarında kalmasın.
Şimdi konuya cevap yazan okuyan herkese ufak bir analiz yapayım.
Searchmetrics üzerinde ücretsiz hesap açıp 6 aylık SEO görünürlüğü ve bazı özelliklere kısıtlı erişim sağlayabiliyorsunuz. Haber siteleri bu etiket işini çok yapıyor değil mi? Evet. Tamam o zaman hurriyet.com.tr üzerinden gidelim.
Bazılarınız biliyor ve görüyordur belki, bilmeyenler için de paylaşalım; hurriyet.com.tr /haberleri/ şeklinde bir yapıya sahip. Etiket diyebilirsiniz bunlara. Her anahtar kelime için /haberleri/(anahtar-kelime) şeklinde sayfalar oluşturuyorlar.
Örnek:

Searchmetrics'e dönelim hurriyet.com.tr'nin toplam SEO görünürlüğü ne kadar? (Hemen ücretsiz bir üyelik oluşturalım yaklaşık 1 dk)

/haberleri/ kısmından bahsetmiştim. Toplam SEO görünürlüğü içindeki payı ne kadar?
Link şu bu arada (
https://suite.searchmetrics.com/en/r...t.com.tr&cc=TR)

Kaç çıktı? %47.09
Etiket sıralamalarından gelen SEO Görünürlüğü neredeyse toplam görünürlüğün yarısı! Peki trafiğin yarısı burdan mı geliyor demek bu? Tabiki hayır. Facebook, Twitter aramalarında da çıkıyor bu etiket sayfaları, dolayısı ile suni bir görünüm de var diyebiliriz ama etiketlerden trafik geldiği de bir gerçek.
Dönelim yenisafak.com'a bakalım. Rastgele bir haber sitesi seçiyorum.

İlk üçte yok. %3'ün altında.
Sonuç: Etiketler hep işe yarıyor diye bir şey yok. Hurriyet'in tek etiketli yazıları da var 10 etiketli olanları da. Yenisafak.com da öyle.