ByAsLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap için teşekkürler şimdi şöyle bir durum var. Dediğim gibi herhangi bir uyarı ceza vs. durumu bildirilmiş değil. Sadece seo araçları kullanılarak bakıldığında yeni bir siteye fazlaca footerden çıkış olduğu için bir gerileme durumu oluşmuştu.

Biz bu linkleri reddettik fakat haliyle bu red sonrası bir anda domain güçsüz kaldı şimdi en azından bu siteye tanıtım vs. alıp risk almaktansa yeni domaine daha düzgün bir şekilde çalışma yapmak nasıl olur?.
Eğer reddetme işlemlerini 2-3 hafta once falan yaptıysanız, konu hakkıdna 1 hafta beklemenizi oneririm. verdiğiniz link engelleme dosyalarının tam olarak aktif olması yaklaşık 1 ay sürüyordu. Eğer yeterince beklediyseniz sonuçlar için o zaman dediğiniz işlemi yapmak benim de tercihim olurdu.
2. yapacağım şey ise büyük ihtimalle ana sayfaya bu çalışmayı yapmışsınızdır. (footer link çalışmasını) ana sayfa'dan hit gelişi azsa sitenin, anasayfa hariç bütün sayfaları 301 ile yönelendirirdim. eğer trafik kaynağınızın ( ve aynı zamanda link kaynağınızın) çoğunu ana sayfa oluşturuyorsa, mecburen anasayfayı da yönlendirmek zorunda olacaksınız.
3. yapacağım şey ise, farklı bir webmaster tools, domain whois ve ip kullanmak olurdu.

Konunun araştırmasını iyice yaptım, kesinlikle ceza da transfer oluyor. Özellikle Penguin'in getirdiği olaylardan biri olduğunu biliyordum ancak emin olmak istedim. Ancak yapacağınız güzel bir çalışma ve seri içerik girişi bu durumdan kurtulmanızı 1-2 ay içerisinde sağlayabilir.