Merhaba,
Daha önce algoritmik ceza konusunda yardım amaçlı bir arayış içerisinde olduğum bir site mevcut.Site yaklaşık 4 aylık hergün düzenli içerik girilen ve 10K seviyesinde hiti olan bir sitedir.
Bu sitemize biz kaliteli tanıtımların yanında sanırım biraz da aç gözlülük yaparak yükselmesi için footer link alımları yaptık. Site tanıtım aldındığı dönemde hızlı bir ivme yakalamıştı. Fakat footer alımları sonrası yaklaşık 1 ay kadar sonra site tam anlamı ile çakıldı.
Bu sitemiz için forumun değerli isimlerinden bilgi almıştım ve genel görüş agresif seo durumu olarak belirtilmişti. Footer ve bilmediğim kaynaklardan gelen bazı linkleri reddettim fakat site bir türlü toparlanmadı.
SORU : Siteye webmaster tools üzerinden gelen herhangi bir uyarı veya ceza durumu yok. Bu site içinde yer alan konuları yeni bir domaine taşısam şuan yer alan domain üzerinde kurulu siteye footerden gelen linkleri reddetip yeni domaine 301 ile yönlendirsem nasıl bir sonuç alırım?
Footerleri geçtim çok kaliteli yerlerden tanıtım yazısı almıştım en azından bunları yeni domaine aktarma şansım olur mu nasıl ilerlemeliyim?
Cevaplarınızı bekliyorum.
301 eski değeri devam ettiren bir durum. Yani sitenizin benzer değerleri taşımasına yardımcı olur. Footer linkleri engellediğinizi söylediniz. Bu durum sizi çıkarmadıysa, 301 ile cezayı da yönlendirirsiniz.