Traş makinesi, tırnak makası vs gibi şeyler sorun olmuyor. Ama sıvı şeylerde nadirende olsa sorun çıkartabiliyorlar. Size tavsiyem onları uçak bagajı yerine kabin bagajınıza (sırt çantası) koymanızdır.
Ek olarak belirli kilogramı geçince bazen iyi şekilde kilitleyebiliyorlar.
Yanlış bilgi vermeyelim. Tam aksine sıvı şeyler uçak bagajında değil ek bagajında daha sert yönetmeliklere sahiptir. Yanınızda taşıyacağınız tüm sıvıları miktarı ne olursa olsun 100'er mililitre hacme sahip kapalı kaplara koymalı ve tüm bu kapları ağzı kapanabilen bir taşıma çantasına koyarak el bagajınızda bu şekilde saklanmalıdır. Aksi takdirde uçağa sokulmaz (100 değil 150 ml de olabilir tam hatırlayamıyorum.)
Traş makinesi tarzı şeyler herhangi bir yasak ve limit taşımıyor ancak sıvılar için yönetmelikler var. Uçacağınız firmaya göre değişebileceğinden hepsinde ortak bir şey söylemem güçleşiyor. Tavsiyem havayolu firmanızın adıyla birlikte google'da sıvı limitleri-sıvı kuralları tarzında bir arama yaparak sayfayı incelemenizdir. X-ray'de çevrilip bunlarla uğraşmak hoş değil

.
Ek olarak tavsiyem cam tarzı kırılabilecek şeyleri havlu vb ile sarmanız ve bavulunuzun ortalarında konumlandırmanız, sıvıları ise poşetlemeniz ve mümkünse ayrı bir cepte tutmanızdır. Bavullar uçak bagajına fırlatılarak yerleştiriliyor. Sıvıların ublunduğu kabın patlama ihtimalini hesap edin bu yüzden. 2 sene önce ben hesap etmemiştim. Bir uçuşumda poşetlemediğim ve diğer bazı malzemelerimle aynı cebe koyduğum şampuanımın kapağı açılınca biraz maddi zarara uğramıştım